nabore.bg

Като пенсионерите няма да намерите

Златно време: Как трябва да живеят възрастните хора?

Някои от нас вече са достигнали златната си възраст (над 50), други не, но всеки трябва да прочете това!

 1. Дойде време да се използват  спестяванията.  Наслаждавай им се.  Няма нужда да ги съхранявате за онези, които може би нямат представа какво сте пожертвали за това.  Няма нищо по-лошо от това да оставите тези пари на зет, дъщеря или роднина с големи планове за това, което сте спестили.

2. Спрете да се притеснявате за финансовото състояние на вашите деца или внуци, не се срамувайте да харчите парите си за себе си!  Вие подкрепяте децата в продължение на много години, научихте ги на много и им дадохте подслон.  Сега е техният ред да започнат да правят пари сами.

3. Не се преуморявайте.  Лесно е да се разболеете, много по-трудно е да останете здрави.  Поддържайте форма, посетете лекари, потърсете информация какво да правите, за да сте здрави.

4. Не се притеснявайте за малките неща!  Вече сте преживели толкова много в живота си;  можете да си спомните много добри неща, можете да си спомните лоши неща.  Не позволявайте тежестта от миналото да пречи на днешния и бъдещия път.  Почувствайте красотата на настоящето!

 5. Независимо от възрастта, обичайте живота.

 6. Гордейте се със себе си - вътрешно и външно.  Не спирайте да ходите при вашия фризьор, козметик, зъболекар, купете си любимия си парфюм.  Ако сте поддържани отвън, тогава отвътре се ражда чувство за самоуважение и сила.

 7. Винаги следете най-новите разработки.  Четете, гледайте новините.  Поддържайте връзка със старите си познати, това е важно на вашата възраст.

 8. Някои цъфтят в напреднала възраст, други застояли се занимаряват.  Животът е твърде кратък, за да се губи с последното.  Прекарайте живота си в компанията на позитивни, весели хора - и животът ще бъде много по-приятен.

 9. Устоявайте на изкушението да живеете с децата или внуците си.  Разбира се, приятно е да живееш заобиколен от любящи роднини, но всеки от нас има право на личното си пространство.  И те се нуждаят от него.

 10. Не се отказвайте от хобитата си.  Ако ги нямате, въвлечете се в тези навици.

 11. Смейте се.  Много смях.  По някаква причина.  Запомнете - имате късмет.  Успяхте да живеете дълъг живот.  Мнозина просто не живеят до тази възраст.  И вие успяхте, така че се забавлявайте!  Опитайте се да видите смешната страна на всяка ситуация!

 12. Не обръщайте внимание на това, което казват за вас, и още по-малко на това, което биха могли да мислят за вас.  Те ще го направят така или иначе, а вие се гордейте със себе си и живота си.  Оставете ги да говорят, не трябва да се притеснявате за това.  Те не знаят през какво сте преминали, не знаят какво знаете.

 Дошло е времето да се насладите на своя мир, свят на щастие!

 

www.nabore.bg