nabore.bg

България

Внучката на Станко Тодоров – с нова книга

След като изненада читателите с изключително забавния "Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София" и романа „Перлите на Ади Ландау”, авторката Соня Тодорова предлага още една своя творба – сборникът с разкази „Незнайните образи хорски".

Младата писателка е внучка на отдавнашния министър-председател и парламентарен шеф Станко Тодоров. Кръстена е на баба си - известната в миналото Соня Бакиш, главен редактор на популярното списание „Жената днес”. Авторката е дъщеря на журналиста Калин Тодоров, редактор в стария вестник „Отечествен фронт”.

За новата книга на Соня Тодорова специализираният сайт www.avtora.com пише: „Забавни и изненадващи, понякога фантастични, друг път романтични, разказите в "Незнайните образи хорски" се четат с лекота. Характерното чувство за хумор на Соня Тодорова, добре познато на читателите, допълва прекрасно неочакваните обрати и превръща сборника в истински фонтан от изненади. Има нещо особено очарователно в кратките разкази. Разнообразието от сюжети и стилове, което можете да откриете в сборник с разкази, е далеч по-трудно постижимо за романите. Истинско предизвикателство дори за най-изкушените читателите, "Незнайните образи хорски" на Соня Тодорова съчетава онова удоволствие, което може да ви донесе само наистина изненадващ финал, с не по-малко ценното умение да кажеш много неща с малко думи.”

Соня Тодорова е родена през 1979 г. в София. Завършила е Университета по архитектура, строителство и геодезия и има докторска титла от Техническия университет във Виена. Автор е на „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София” (Колибри, 2015) и на романа „Перлите на Ади Ландау” (Колибри, 2016). Работи като автор и преводач на свободна практика.

Премиерата на книгата „Незнайните образи хорски" ще бъде на 12 септември от 19:00 ч. в столичния бар "Макондо".

 

www.nabore.bg

 

 


Соня Тодорова

Соня Тодорова

Корицата на премиерната книга

Корицата на премиерната книга

Дядото на авторката - министър председателят Станко Тодоров

Дядото на авторката - министър председателят Станко Тодоров

Баба и внучка - Соня Бакиш с малката Соня Тодорова

Баба и внучка - Соня Бакиш с малката Соня Тодорова

Бащата на писателката - журналистът Калин Тодоров

Бащата на писателката - журналистът Калин Тодоров