nabore.bg

Лични драми

От пощата: Вестник „24 часа” продължава да промива мозъци

Загледах се в днешния "24 часа", заинтригуван от надслова му "Животът, разказан от родените след 1989 г." Особено ме привлече частта, в която 12 репортери и една художничка щели да описват "своята асоциация за това социално и политическо движение, чиято цел бе безкласовото общество". Рекох аз умствено: Не може изобщо да става дума за друго "движение" освен за...комунизма.

Вестникът се бие гордо в гърдите: това са нашите 12 от "младежкия тим" на "24 часа". Те откровено са "подредили" над 50 предмети, личности, факти, свързани с темата "комунизъм".

Какъв е резултатът? Печален. Тези симпатични момичета и момчета трябва да се "гордеят", че са ярък, направо убийствен пример за промит мозък и скудоумие, довели ги до изкривени иронични, пародийни и дебилни възприятия и коментари за този период от близката ни история. И на такива хубавици и хубавци е възложена такава отговорна медийна мисия: да формират обществено мнение и нагласи на днешна България?!

Според мене достоверно и сериозно за "комунизма" преди 1989 г. могат да се произнасят и пишат само тези, които са го лично изживели или задълбочено изучили.

Тръпки ме побиват от тази елементарност и от това зловоние, с които ни залива този "младежки тим" на органа на Б.Б. и ГЕРБ.

Като журналист неудържимо се разридах като прочетох "младежката" присъда за "Работническо дело", вестника, в който работих немалко години. Той е приравнен с...информационно затъмнение. Ех, момичета и момчета, май нямате такова пипе, с което да можете да оценявате това издание и ролята му в обществото, изобщо самото "движение". Опитайте се да се вгледате по-съсредоточено и съвсем непредубедено в себе си: не сте ли и вие наивен елемент от политиката за налагане на днешното информационно затъмнение, което царува в "демократичната" ни държавица. Това е направо ужасяващо. Нима така се харесвате?

Бъдете живи и здрави!

 

Митко БОЖКОВ, София