nabore.bg

България

В тефтера на пенсионера: Какво, кога къде?

  • Данъчните декларации ще се подават до 5 май

 

През тази година крайният срок за деклариране на доходите от физическите лица е 5 май поради празничните дни на Великден, съобщиха от НАП. Допълнителна информация за данъчните и осигурителните изисквания може да се получи на телефона на Информационния център на НАП: 0700/ 18-700 или на сайта на Агенцията на: www.nap.bg.

 

  • В София – нови ограничения срещу COVID-19, ресторантите ще работят до 22,00 ч.

 

Oт 12 март 2012 г. (петък), в София се въвеждат временни противоепидемичните мерки поради покачване заболеваемостта от COVID-19, информира Столичната РЗИ. Носенето на защитни маски за лице в закрити обществени места е задължително. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения, спортуващите на открито и закрито и др. Посещенията в заведения за хранене и развлечения, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета им и осигуряване на физическа дистанция от 1.5 м. Не се допускат повече от 6 човека на една маса. Задължително носене на защитни маски от персонала на заведенията и при ограничено работно време в границите между 6.00 и 22.00 часа. През останалите часове на денонощието при заведенията се допускат само доставки по домовете.

 

  • Музеят в Сребърна, Силистренско - безплатен всеки четвъртък

 

Природонаучният музей в силистренското село Сребърна работи от 8:00 до 16:00 часа от понеделник до петък, като в четвъртък посещенията са безплатни. От 1 април т.г. музеят ще работи в събота и неделя от 8:00 до 17:00 часа с дезинфекция от 12.30 до 13.00 часа. В експозицията има над 140 експоната - препарирани в миналото животни и птици, а от площадката да музея може да се наблюдават пеликаните и другите птици в езерото Сребърна.

 

  • Читателите ще си запазват книги от бургаска библиотека от вкъщи

 

Читателите на новата бургаска регионална библиотека „Пейо Яворов“ ще могат да резервират и презаписват книги от дома си. Това е възможно, след като бе инсталиран нов софтуер с различни възможности, който ще улеснява библиотекарите и читателите. Абонатите ще могат от компютъра си да проверяват от дома си какви книги дължат, да резервират книги, да търсят в базата и статии по теми, които ги интересуват. Всички книги ще бъдат маркирани с чип, който дава информация за инвентарния номер на всяко издание. По този начин лесно ще може да се проследи къде е книгата и дали е налична за заемане.

 

 www.nabore.bg