nabore.bg

България

Вижте тази фотоизложба: Това е Зафер Галибов

„Лицата на душата” - изложбата с фотография на Зафер Галибов ще стои точно 15 дни (до 31 март) в столичната галерия-книжарница "София Прес" на улица „Славянска”.

Изложбата не бива да се пропусне, поне от тези които са чували Името на Зафер Галибов. Майсторът на фотокамерата е с достатъчен опит и авторитет зад гърба си. Артистичният свят на България познава добре снимките на Зафер – днес той е събрал в експозицията си познати лица от живота, който ни заобикаля. Изминалите години личат в тези снимки на Галибов – той сякаш иска да подчертае това. Изложбата специално е композирана за пространството на галерия-книжарница „София Прес”. Там има предимно черно-бели портрети (с малки цветни изключения – за акцент) на приятели и непознати, поети, писатели, миньори, клошари, художници, музиканти, заснети от края на 60-те години на ХХ век, чак до наши дни.

Ето и няколко кратки изречения за експозицията и фотографа, казани от Олимпия Николова-Даниел:

„Работата по изложбата на Зафер Галибов е напрегната и до последната минута преди откриването ще бъде така. Това се дължи на динамичния характер на автора – енергията му непрекъснато мени руслото си, с една единствена цел – да напипа, открие, селектира най-най-най-добрия, абсолютно съвършения кадър и да го съпостави с останалите такива в експозицията... „Лицата на душата”, „Моментно фото”, „Паметта на лицата”... това са някои от заглавията, които авторът предлага, претегля и захвърля, и е разбираемо. Как с две думи да ограничиш цялата вселена от образи, които си докоснал и документирал. Паметта на лицата (заглавието, което предпочитам) е страшно нещо, понякога до болка красиво, понякога – непоносимо безнадеждно, но така е в изкуството!”

 

Наборе.бг


Зафер Галибов със своята камера

Зафер Галибов със своята камера

Плакатът на изложбата

Плакатът на изложбата