nabore.bg

България

През новия сезон: Театър „София“ гостува в цялата страна и на 5 софийски сцени

 

Сцена от спектакъла "Лулу"

 

През следващия театрален сезон „Театър „София“ идва при вас“ с турнета из цялата страна. Освен ежемесечните гостувания в различни населени места, най-големият общински театър у нас ще играе своите хитови постановки на други 5 софийски сцени.

Сезонът започва с премиерното заглавие „НЕВИННО МАЛКО УБИЙСТВО“ в „Театро“.В тази френска „черна комедия“ участват Дария Симеонова, Неда Спасова и Пламен Манасиев. Режисьор е младата Надя Панчева с творчески екип: Ясмин Мандели – сценограф; Милен Апостолов – композитор. Билети могат да бъдат закупени от сайта на театъра още сега.

Премиерата на сезона е "Невинно малко убийство" в "Театро"

 

На 27 септември Елеонора Иванова, позната от сцената и малкия екран, ще може да видите в модерната и ексцентрична комедия „Кашонът“ - отново на сцената наТеатро, на ул. „Върбица“ 12.

Срещите на „Пер Гюнт“ с тролове и полета на свободния му дух ще се развихрят в театър „Азарян“ през октомври. Историята на фаталната жена „ЛУЛУ“, в чиято главна роля е Елеонора Иванова, също ще може да бъде гледана в „Азарян“.

 

Спектакълът "Пер Гинт" ще бъде игран в театър "Азарян"

 

От следващия сезон в „Сълза и смях“ очаквайте регулярно да се играе „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ – едно от последните премиерни заглавия на Театър „София“. Лилия Маравиля е преуспяла модна дизайнерка, която се влюбва в момичето, чиято кариера започва благодарение на Петра.

Театър „София“ ще гостува регулярно и в Театър „Българска армия“ и Младежки театър „Николай Бинев“. Сезонът започва от Пловдив и фестивала „Сцена на кръстопът“ с „Горчивите сълзи на Петра фон Кант“ от Р. В. Фасбиндер.

Билети за постановките в София могат да бъдат закупувани онлайн от сайта на театъра: www.sofiatheatre.eu, от септември на касата на ъгъла на ул. "Г.С. Раковски" и улица "Славянска" в столицата и касите на театрите, в които се играе.

Театър „София“ преустанови дейност от обичайната си сграда заради ремонта, който ще продължи следващата година и половина. Следете сайта на театъра и социалните му мрежи за актуална информация.

 

www.nabore.bg