nabore.bg

Тежката дума

Светът през октомври: Горката Могерини! Тя не е разбрала, че ЕС вече се разпадна

От две години нашето издание обръща внимание на факта, че Европейският съюз е в процес на разпадане, което налага преформулиране на нашата външна и вътрешна политика с оглед на новите политически и икономически реалности. Мнозина виждаха случващото се, но малцина се осмеляваха да го изрекат открито.

Имаше ли свободни ходове правителството? Имаше, разбира се, но на управляващите липсваше и продължава да липсва волята и куража да  водят независима политика, съобразена единствено с интересите на българския народ. Премиерът си позволи дори да каже, че когато става дума за приятели, можем да си позволим сделки, които не са в наш интерес. Стигна се дори до там, че няма големи сделки, които да са наистина от полза на България. Двете американски ТЕЦентрали носят щети в размер на стотици милиони лв. годишно. България беше принудена да откаже изгодните за нея „Южен поток“, Бургас – Александруполис, строежа на АЕЦ „Белене“. България беше принудена да налага санкции на Русия, за да угоди на Вашингтон

 

и неговия подведомствен орган Брюксел.

 

В резултат, нашата икономика търпи огромни загуби, които никой няма желание да възстанови. Прави го нашата страна, сключва нови и нови заеми, които ще бъдат връщани от най-бедния в ЕС български народ. Не стига това, а Европа, вкл. и България бяха връхлетяни от вълна бежанци, имигранти и ислямисти, които имат задачата да покорят Стария континент. Европейските ръководители признават, че не са очаквали тази милионна маса от  чужди хора и че все още не знаят как да реагират. Никой не смее да посочи виновниците за „голямото преселение“ на един континент в друг. А те са известни – САЩ, Израел, Саудитска Арабия, Катар, Турция, всяка от тях ръководена от свои и отчасти „съюзнически“ интереси. САЩ искат свалянето на сирийския президент от власт, защото е съюзник на Русия и с елиминирането му ще лишат Москва от военноморската й база на Средиземно море. Израел иска в името на своята сигурност и спокойствие да унищожи големите си мюсюлмански съседи,  Саудитска Арабия и Катар, две реакционни сунитски монархии,  където правораздаването е подчинено на религиозните норми и обичаи и съпроводено от нечувани жестокости, не желаят за съседи светски режими. Турция се страхува от даването на автономия на сирийските кюрди, които биха могли да се съюзят с турските си братя. Тук трябва да прибавим и цяла редица от икономически интереси, като всичко това, взето заедно, стяга примката около врата на сирийския народ и неговия президент.  Интересите на 5-те държави продиктуваха създаването, въоръжаването и финансирането на „Ислямска държава“, която има за цел унищожаването на Сирия и на окупирания от САЩ Ирак.

 

Отрочето на Петорката,

 

 набрало сили, започна да показва мускули на господарите си. То знае, че все още е необходимо, затова си позволява волности. САЩ създаваха една година  впечатлението, че бомбардират позиции на ИД на сирийска територия, без да искат задължителното съгласие от законните сирийски власти.  Същото прави и Турция, която бомбардира позиции на сирийските и иракски кюрди, без съгласието на властите на двете държави. Като наблюдаваме това гангстерско поведение, ние се изненадваме, когато чуваме американски държавници и политици понякога да говорят за международно право.

Обществена тайна е, че ЕС, НАТО, Ал Кайда и Ислямска държава са  ръководени от Вашингтон.  ЕС видимо се разпадна, НАТО ще го последва.  Силата, която може да се справи с ужаса, който е обхванал Близкия Изток и Северна Африка, а скоро може да обхване  и други азиатски страни, Англия и САЩ е Русия, с подкрепата на Иран, Ирак, Сирия и ливанското движение „Хизбула“.  Радостно е, че все повече държавници, политици и дипломати започват да признават, че единствено Русия може да въдвори ред в Европа, Африка и Близкия Изток,  в съюз с другите заинтересовани държави.  Напоследък чуваме признания, които до скоро бяха забранена тема.

На 28.10.2015 Тони Блеър, бившия английски премиер каза за СиЕнЕн следното: „Признавам! Сгрешихме в Ирак, ние сме виновни за появата на Ислямска държава“. „Извинявам се и за това, че разузнавателните данни не бяха верни. Извинявам се и за някои грешки в планирането и за нашите грешки в разбирането  какво ще се случи след като сменим режима“.

Само с извинения ли ще се отърве Блеър? Той много добре знае, че тези „грешки“ всъщност са износ на държавен тероризъм и са предмет на преследване от Международния съд в Хага за престъпления срещу човечеството! За Милошевич и други сръбски държавници и военни имаше съд, а за Тони Блеър и компания няма Хагски съд. Защо?

На 27.10.2015 г. Президентът на Европейския съвет Доналд Туск и председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер призоваха за по-голяма солидарност сред страните членки в отговор на мигрантската криза.

 

Юнкер: „ЕС не е в толкова добро състояние, в каквото реално трябва да бъде“

 

Изказванията на двамата бяха цитирани от световни медии.  Юнкер заяви на 23.10.2015, че „ЕС е изправен пред дългосрочен икономически упадък и че „любовната афера“ на европейската интеграция е под риск“  /Телеграф, „Фокус“ „Реално“ ЕС не може да бъде в добро състояние, защото е лакей на САЩ и работи само в техен интерес.

Ангела Меркел заяви на среща при закрити врата с представители на Европейската народна партия: „Кои сме ние, че да защитаваме християните от останалата част на света и да кажем, че няма да приемем мюсюлмани или джамии в нашата държава“.  Въпреки че е член на християндемократическа партия, тя не желае да защитава не само християните, но и християнската ценностна система. На кого служи Меркел? На 26.10.2015 г. тя  призна пред „Граждански диалог“ в Нюрнберг, че миграционната политика на ЕС все още „не е толкова порядъчна, колкото би могла да бъде“. Тя наясно ли е какво говори? Нейната позиция по кризата, която е продължение на американската, доведе до хаоса в Европа.

Директорът на германската полиция Хелгер Мьонх направи открито признание, че неконтролираният прилив на мигранти в Германия застрашава вътрешната сигурност на Федералната република.

Виктор Орбан: „Крайно време е в дебата за миграционната политика да включим и самите европейци, защото това, което се случва днес не е било одобрявано от тях. Въпреки натиска, унгарците няма да се подадат и да приемат промяна в собствената си култура, защото те не приемат паралелни общества. 

Ханс фон Трота, германски философ и изкуствовед за Дойче Веле: „ЕС се провали като политическа общност. Казано директно – Европа е не само на ръба, тя се съсипа сама. Очевидно, в Европа не е възможен политически съюз. Опитвахме се да го създаваме дълги години. Резултатът, меко казано, е срамен“. „Слава богу, търговията функционира  и на Стария континент не се води война“, радва се фон Трота. Неоснователна радост. Търговията не функционира, функционират санкциите, които я торпилират. Трябва да добавим, че днес война в класическия смисъл на думата не се води. Днес война са тоталното подслушване, кибератаките, религиозните и етнически конфликти, мръсната медийна пропаганда, изопачаването на исторически факти и историята като цяло, обработката на човешкия мозък, прехвърлянето на милионна маса от хора от един в друг континент.

 

Има ли основание фон Трота да се радва,

 

 че на Стария континент не тракат калашници? Мисля, че не. В Европа националните държави се ограждат с телени огради. Те разделят не само народите на континента, но и народите вътре в

оградените участъци.

Могерини: „ЕС рискува да се разпадне, ако не се справи с мигрантите“.

Горката Могерини! Тя не е разбрала, че ЕС вече се разпадна. Нека му прочетем заупокойната  молитва и сътворим нещо ново, без прякото и косвено участие на САЩ, но със задължителното участие на Русия и да поемем по нов път, за благото на европейските народи.

 

Д-р Веселин СТОЯНОВ

Вестник „България без граници”

 

 


Д-р Веселин Стоянов

Д-р Веселин Стоянов