nabore.bg

Лични драми

Управници, свалете портретите на Ботев и Левски от кабинетите си!

Това е гавра с тяхната саможертва

 

Господа, властващи, свалете портретите на Ботев и Левски от всички държавни институции. Присъствието им (макар и по стените) между такава гмеж е унизително. То е гавра с тяхната саможертва - с техните въжделения за устройство на държавата, гавра с техните представи за демокрация. Смъкнете всички картини, посветени на величието на ханове, царе, съдбовни събития. Изтрийте всички онези паметни слова, съдържащи мъдростта на вековете и светлите стремления на древния ни народ.

Вие, пребоядисаният ешалон от хамелеони, вие - словоблудци, които отричате достойните постижения на трудовия народ. Ветреете знамето на чудовищната демагогия по вестникарските страници и по телевизионнните екрани.

Вие, платените соросоиди, загнездили се по високите етажи на властта и ухажвани настървено в най-различни антинационални неправителствени организации.

Вие, набързо произведени дебелогуши генерали. По воински качества и морал на светлинни години сте далече от онези достолепните стратези, увличащи след себе си българските войници да отвоюват и защитят българските земи. Да не сте посмели на 19 февруари да отидете на паметника на Апостола! Да не сте посмели на 3 март, на 2 юни да кръжите като лешояди по светите паметни места!

И ако сърце трепка и душа плаче, само ти българино, поведи своето чедо, само вие, млади и стари с чисти помисли, поднесете скромното си цвете и сторете поклон пред иконите от камък, бронз и гранит.

В тези дни нека не забравяме, че земята под нозете ни и дълбокото небе над главите ни са драматично изстрадани. И нека като причастие поемем глътка от свещеното вино на подвига на саможертвата - за да ни има! За да я има България!

 

Донка БОТЕВА, Търговище