nabore.bg

България

Резиденция за възрастни хора “Св. Георги” отвори врати в близост до София

Домът няма нищо общо с тягостната атмосфера на старческите домове, с които сме свикнали

 

Често хората считат, че да настаниш родителите си в дом за стари хора е равносилно на това да ги изхвърлиш като непотребна вещ. Ако обаче посетите това приказно място, и на вас самите ще ви се прииска да останете или поне да прекарате старините си по подобен начин. Едва на петнадесет минути от столицата (намира се в чудното селце Вакарел, община Ихтиман), този дом е сред най-модерните съвременни места за настаняване на възрастни хора.

Грижите за резидентите на “Свети Георги” са денонощни и са насочени към осигуряването на един пълноценен живот, изпълнен с качествена храна, физическа активност, медицинска грижа и разнообразни развлекателни дейности, на фона на красивата природа.

На първо място е поставено здравето на обитателите му.

Той разполага с уютен ресторант, двойни или самостоятелни стаи, апартаменти, стилно обзаведени и със собствен санитарен възел, зала за спорт и рехабилитация, както и огромна градина, а дори и със собствен параклис. Видеонаблюдението осигурява спокойствие на настанените през цялото време.

Макар и на преклонна възраст, те могат да общуват пълноценно с връстници в една стабилна социална среда и да създадат приятелства, което в много случаи е доста по-добър вариант от това да изживееш самотно старините си между четирите стени.

Екипът на дом “Свети Георги” зачита и индивидуалните нужди и предпочитания на всеки един и се старае да отговори на тях. Опитните специалисти, рехабилитатори и медици създават чувство за сигурност и са на линия 24 часа в денонощието. Спалните са оборудвани със специален паник бутон - достатъчно е само да бъде натиснат при нужда.

Сгушена в спокоен планински район (Между Рила, Витоша и Средна гора), резиденцията е място, което може да пробуди желанието за нов живот и у най-възрастните.


Резиденцията

Резиденцията "Свети Георги" край София