nabore.bg

Лични драми

На вниманието нa главния прокурор: Реформата в правосъдната система - вятър работа

Повечето от политиците ни са за затвора

 

Живо се интересувам от това, което става в нашата мила родина и по света. Правят „реформа” в правосъдната ни система – вятър работа. Повече от половината от нашите политици трябва да са в затвора. Главният прокурор Цацаров, когато встъпваше в длъжност, при своите тогавашни изявления се изхвърляше какви големи неща ще се случат след неговото идване.  Е, видяхме докъде я докараха, той навлезе в руслото на своите предшественици, губейки вече онзи ореол, който се опита да създаде при поемането на поста.

Възрастните жители на Свищов помнят случая с бившия управител на ДСК, който издирваше изселили се в Турция български граждани и бе изтеглил 250 000 лв. тогавашни пари от оставените им влогове. Когато го разкриха бе осъден на смърт, а присъдата бе изпълнена. Целият процес бе в салона на читалището, пред обществеността на града, съдиите и прокурора бяха от Плевен. Такова правосъдие вече в България няма.

Изминаха повече от 25 години от прехода. Да е видял някой осъден политик или държавен служител? Няма и да види. Ето, идват вече и местните избори през есента. Отново политическите мекерета ще се мъчат да стават кметове, общински съветници. С право хората казват: „Защо да гласувам, когато всички боклуци са натъпкани в избирателните листи на париите?” А зевзеците казват: “И магаре да поставиш в листата и то ще бъде избрано.” И което е най–фрапиращо - всеки отива и гласува без да разсъждава, а после започва да ругае и критикува този, за когото е дал своя глас.

 

Марин ИВАНОВ, Свищов