nabore.bg

Тежката дума

Позиция: Национално предателство

Сдружението „Гражданско общество в България“ ще създаде независими граждански съд и прокуратура срещу престъпленията на прехода

 

С тези думи мога да характеризирам водената през последните 25 години външна и вътрешна политика на България.

Световната банка: „Ако сте чужда или нова компания в България и искате да успеете, избягвайте правителствените институции, колкото може повече“. Този съвет дава Тони Томпсън, постоянен представител на Световната банка за България.

По време на кръгла маса за растеж и заетост в България, Томпсън сподели опита, получен от престоя си в страната ни. Той изброи 4 правила за това как може да си успешен в България, ако си чужда или нова българска компания, която иска да инвестира на пазара у нас.

 

Като първо и най-важно условие,

 

експертът на Световната банка посочи избягването на правителствените институции, колкото може повече, независимо дали правителството е регулатор или клиент. Има достатъчно доказателства за ненадежност и непресказуемост на правителствените институции, аргументира се Томпсън.

В България гостува преди дни голяма виетнамска правителствена делегация, в която бяха включени много представители на финансовите и икономическите кръгове на страната. Посетени са били и други държави от Централна и Източна Европа. Планираният престой е бил 2 дни. След проведени разговори с премиера Борисов (15 мин.) и президента Плевнелиев (също 15 мин.), делегацията е съкратила престоя си и е отпътувала с техния правителствен самолет същия ден. По думите на нашия източник, виетнамците са почувствали липсата на действителен интерес за съвместна работа по значими проекти

Достатъчни са тези две преценки за работата на правителствените институции в България, за да си обясним плачевното състояние на българската икономика. Това е най-вероятно и най-сериозната причина да бъдем най-бедната страна в ЕС. Начело на тези държавни/правителствени институции стоят хора, които са или професионално негодни, или работят за свои лични или чужди интереси.

Подобни действия или бездействия можем да наречем с пълно основание п-р-е-с-т-ъ-п-л-е-н-и-я срещу българския народ или

н-а-ц-и-о-н-а-л-н-о п-р-е-д-а-т-е-л-с-т-в-о.

 

Да хвърлим бегъл поглед на така наречения преход.

 

– Върнаха земята на стопаните й в реални граници, с което унищожиха селското стопанство. Последиците от това безумно решение не са и няма да бъдат преодоляни. Виновни, естествено, няма.

– Реституираха, приватизираха и накрая разграбиха заводи и фабрики, изграждани десетилетия наред от „лошия стопанин“ – държавата. За улесняване на грабежа създадоха Работническо-

мениджърски дружества (РМД), които не просъществуваха, разбира се.

Машини и метални съоръжения бяха продадени на вторични суровини. Сградният фонд бе оплячкосан, от дупките в стените, където някога е имало прозорци, днес ни гледат с почуда и упрек застиналите очи на бившия собственик – народа. Българската прокуратура бе ням свидетел на това престъпление срещу националната сигурност на страната.

– Силен политически натиск и големи финансови интереси бяха причината за закриване на първите 4 блока на АЕЦ „Козлодуй“, които доставяха евтин ток на населението. Български и чуждестранни специалисти излязоха с аргументирана позиция относно отличното състояние на блоковете, но политическите и финансови интереси се оказаха по-силни от доказателствата на експертите.

 

Прокуратурата отново бе ням свидетел

 

на извършеното престъпление срещу националната сигурност на България.

– „Белене“ е една тъжна страница в историята на нашата енергетика. Вместо страната ни да стане енергиен център на Балканите, да продава ток на съседите ни, управниците ни предпочетоха да изпълнят разпореждането на Вашингтон. Бойко Борисов, който няма никакво понятие от енергетика, заяви че Белене бил един гьол, който глътнал 2 млрд. лв. Мина време и той се завъртя на 180 градуса, типично в негов стил. Виновници за неоползотворените пари, вложение в строежа му, както винаги няма. Виновни няма и прокуратура също няма.

– Отвъдокеански компании се заеха със златодобива у нас. Сключените с тях договори говорят недвусмислено за крещящо криминално престъпление. Изнася се богатство, България получава трохи, властимащите се радват на хубави комисионни. Прокуратурата пък се радва на здрав сън.

– Потънаха в небитието заменките на земи, изпълнени по схемата кон за кокошка. Вдигна се шум, изнасяха се факти и документи, но толкова. Ще попитате за прокуратура. Ако я намерите, обадете ни се,

 

за да знаем къде можем да я открием.

 

– Наши управници подписали договор с американски фирми за експлоатация на електрическите централи „Марица 1“ и „Марица 3“. Условията са убийствени за икономиката ни, но това е нашият по-голям брат, полага му се. Такива реверанси обикновено не са безплатни. Кой трябва да провери – прокуратурата ли? Ами тя има намерение да се реформира, затова не бива да я безпокоим. Пък и българинът е богат, може да плаща.

– Друг криминален случай са т.нар. ВЕИ–та. Ако погледнем списъка на собствениците, ще видим, че там фигурират управляващи от най-висок ранг, облажили са се и някои „народни“ представители и алчни политици.

Подписани са дългосрочни договори и задължително изкупуване на договорените количества електроенергия, както подобава за елита на нацията. Криминална байганьовска история, която търси своя Алеко. Него го няма, прокуратурата също я няма.

Външната политика на България е в престъпни ръце.Чужди агенти решават проблемите на държавата, съобразно волята на Вашингтон. Росен Плевнелиев твърди, че за малко не сме станали съветска република. За малко или за много, но не сме станали.

 

Сега обаче, станахме 50-тия щат на Америка.

 

 С базите, танковете, командните центрове и щатски войски, разположение за постоянно у нас, при това безвъзмездно. Военният ни министър заяви на 25 юни, че бил информиран от американския посланик у нас, че ще му бъде съобщено допълнително за броя и вида на американската техника и броя на военния персонал, които ще бъдат разположени на наша територия… Посланичката изглежда е била забравила, че танковете, ракетите и оръдията са вече разположени на българска земя. Ето как „за малко“ станахме 50-ти американски щат, но с функция на лакеи.

Гърция нанесе първата пробойна на ЕС-кораба. Тя ще доведе до следващите пробойни. НАТО е силен на приказки и провокации, но не и на действия.

Загубихме две световни войни, защото застанахме на погрешната страна. Изправени сме пред трета загуба.

Световната банка: „Избягвайте български правителствени институции, ако искате да успеете“.

Как ще успее България с такива институции? Българският народ е подложен на изтребление от вътрешни и външни сили. Тони Томпсън от Световната банка казва още: „да се избягват правителствените институции колкото може повече“.

 

Къде да избяга българският народ от тези престъпни институции?

 

Национално сдружение „Гражданско общество в България“ поема инициативата за изграждане на независим граждански съд и към него на независима гражданска прокуратура, в състава на които да участват както юристи, така и хора с друго образование. Структурите на двете институции ще бъдат изработени от специалисти. На базата на събран доказателствен материал, разследване и разпити на свидетели ще бъдат образувани производства срещу нарушителите на закона и морала. За резултатите и евентуалните присъди ще бъдат информирани както българската съдебна система, така и европейските съдилища и прокуратури. Сдружението очаква подкрепа от българи с и без юридическо образование, които не желаят да се примирят с една покварена съдебна система.

Търпението е изчерпано. Време е за битка.

 

Д-р Веселин СТОЯНОВ

Вестник „България без граници”

 


Д-р Веселин Стоянов

Д-р Веселин Стоянов