nabore.bg

България

Тъжна вест: Почина журналистът Илия Борисов

Тази сутрин (19 февруари 2021 г.) на 89-годишна възраст почина доайенът на врачанската журналистика, на кореспондентите и на редакцията на в. "Работническо дело"

 ИЛИЯ БОРИСОВ

 Отиде си един прекрасен човек, журналист и приятел!

Започнал своята дейност като ръководител в РМС и ДКМС той израства като пишещ в местния печат, по късно в "Народна младеж", а след това, дълги години в "Работническо дело" и "Дума".

Бай Илия бе всецяло отдаден на професията, но това е най-малкото, което може да се каже за него, защото той преживяваше и съпреживяваше всичко, всеки човек, всеки свой герой.

Той бе основател на Клуба на културните дейци във Враца и негов пръв и дългогодишен председател. Илия Борисов бе незаменима величина и фактор в културния и обществен живот на Враца и окръга. Той страдаше и помагаше за развитието на музейното дело, за реставрация на църкви и манастири.

Той застана редом с героите там, на място, които успяха да предотвратят една голяма авария в АЕЦ Козлодуй.

Враца и областта, националната журналистика загубиха един достоен професионалист, прекрасен човек, колега и приятел, незаменим събеседник и бохем.

Сега думите са малко, нека остане в паметта ни ведрата му усмивка, хубавата приказка, остроумието и оптимизма на Бачо Илия.

Дълбок поклон, мир на праха му и вечна памет!

 

От колегите