nabore.bg

В джоба

Важно! Плащането на пенсиите за април ще започне на 4-то число

Националният осигурителен институт съобщи, че заради празничните и почивни дни през месец април 2014 г. изплащането на пенсиите в пощенските станции ще започне на 4 април (петък) и ще приключи на 17 април (четвъртък).

Плащането на пенсиите ще стане по график, който ще бъде предварително обявен във всяка пощенска станция. Преводите на сумите за априлските пенсии по сметки на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 4 април 2014 г.

Заедно с пенсиите си за месец април, всички пенсионери ще получат еднократна допълнителна сума в зависимост от размера на получаваната пенсия или сбор от пенсии заедно с добавките и компенсациите към тях.

Допълнително 40 лв. ще получат пенсионерите, чиято пенсия или сборът от пенсиите заедно с добавките или компенсациите към тях е в размер до 150 лв. включително. Сумата от 30 лв. ще получат пенсионерите с размер на пенсията от 150.01 лв. до 251 лв. включително. За всички пенсионери с пенсия над 251 лв. размерът на добавката е 20 лв.

 

Наборе.бг