nabore.bg

България

Отвратително отношение към пенсионер

 


За нов проблем в градския транспорт на Пловдив сигнализира очевидец:

 "Ползвам всекидневно "услугите" на градския транспорт в Пловдив и много често ставам свидетел на некоректно отношение към пътниците от страна на шофьори и кондуктори.

Видях, че сте публикували и друг сигнал, дано да се даде гласност и съответните лица да си получат заслуженото. Досега не съм се оплаквала, но този случай направо ме вбеси!

Случката се развива в понеделник (25.01.2016) в 13:28 ч. На спирката на "Тримонциум" спира автобус 44, бях седнала отпред (зад шофьора). 

 Хората се качват и на предната врата се спира възрастен човек, който иска да се качи. Чака да се отвори вратата, но водачът не я отваря. 

 Възрастният човек почука на вратата, за да бъде забелязан и да бъде допуснат в рейса. Тогава шофьорът даде пълна газ и се развика: "Аре да не ми чукаш така, 'щот кат дойда, ще те направя на кайма", "Пенсии мръсни, писна ми с вас, идиоти такива майната ви..." и т.н.. 

 Нареждаше го до следващата спирка, като остави човека да си чака следващия автобус в този кучи студ. Как не ги е срам, нямат ли съвест... Това е пенсионер, който едва се движи! 

 Забелязала съм и в други линии шофьорите не отварят предната врата, защото ще им избяга топлото явно. Не знам каква е тая практика и докога тези ситуации ще се приемат като нещо нормално. Направих си труда да снимам и номера на рейса, дано водачът да бъде ощетен заради поведението си. Номерът е РВ 0254 РТ".

 За пореден път никой от фирмата-превозвач "Меритранс" не бе открит за коментар по случая.

 

plovdiv24.bg


Автобус на въпросната транспортна фирма

Автобус на въпросната транспортна фирма