nabore.bg

България

Нови цветни градини променят облика на Караманово

Центърът на Караманово постоянно променя изгледа си и става по-привлекателно не само за местното население, но и за гостите. Наскоро се оформиха нови цветни градини.

Идеята за обновяване на центъра на населеното място се породи съвместно между местното читалище и кметството. И както обикновено става в народните приказки – речено-сторено. От лицензиран разсадник беше закупен посадъчният материал.

В засаждането на цветята освен служители на кметството се включиха деца от детската градина и местното училище. Акцията по зацветяването продължи два дни. Нови цветни площи бяха оформени пред паметника на героя-граничар Асен Илиев и по главната улица.

В различни композиционни решения бяха посадени 25 различни видове рози и 30 сандъчета с цъфтящи цветя. Особено ентусиазирани за обновяване на родното си място се оказаха децата. Те поеха ангажимент да се грижат за растенията и редовно да ги поливат.

„Кампанията по промяна на визията на Караманово ще продължи и през следващите дни. Ще се закупят още цветя и ще се оформят нови площи в центъра и по главната улица.

Местните жители приемат много радушно промяната. Центърът на селото ще придобие нов облик“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова.

В близките дни предстои да  се реализира още една интересна инициатива – в пространството пред читалището ще се появят писани каруци, които ще се превърнат в истинска атракция и предпочитано място за отдих.

 

Марий ПЕЙЧЕВ, с. Караманово, Русенско