nabore.bg

България

Нова книга: Генерал Тодор Бояджиев изненадва с „тайни операции” на „гара междинна”

Генерал Тодор Бояджиев е завършил радиоинженерство в МЕИ. След това работи в системата на МВР. Минава по цялата йерархична стълбица от разузнавач до зам.началник на Първо главно управление (външното разузнаване), а в паралелния си живот под легенда стига до зам.търговски представител в системата на външната търговия и пълномощен министър в Министерството на външните работи. През 1990 г. е произведен в звание генерал. Депутат е във ВНС. Става главен секретар на МВР през 1991 г. Напуска сам през май на 1992 година. Президент е на създадената от него асоциация "Български евроатлантически разузнавателен форум" (БЕРФ). Автор е на много книги за разузнаването.

Тези дни генералът със специално свое послание в интернет съобщи, че е завършил и издал най-новата си книга „Тайните операции, които промениха света”. Ето и думите на генерала:

Скъпи приятели, ако разчитате на личните данни в профила ми, сигурно сте забелязали, че наскоро отбелязах патриаршеска възраст (30+30+30+15), т.е. 105 години. Силно преувеличено. Няма да обяснявам, защо направих тази “фалшификация” в рождената си дата, само ще отбележа, че в резултат получавам незнайно защо предложения за приятелство от млади дами и най-вече от Нигерия??? Преди няколко години ме атакуваха братските руски сайтове за запознанства, но като разбраха, че имам млада съпруга се оттеглиха. Не се отказват обаче онлайн “фармацевтите” да предлагат разни илачи и най-вече “мъжки” такива.

Ако все пак приемем, че 105 е “последната спирка”, истината е, че съвсем скоро преминах през “станция междинна”. Както казват земляците в Странджа, все още съм младо момче (ударението е на “О”то) само на (30+30+15). Лошото е, че влакът Живот все повече ускорява темпото по нанадолнището, но ще го докарам някакси до “крайната гара”. Реших обаче да маркирам “станция междинна” с една нова книга.

До седмица тя ще се появи по книжарниците. Премиерата, по традиция ще се състои на 23 февруари, понеделник от 17:30 часа в Концертната зала на Централния военен клуб – бул. “цар Освободител”.

Ще се радвам заедно да отбележим двете събития – “Гара междинна” и “Тайните операции, които промениха света”. Обещавам да е интересно! Доскоро!

 

Наборе.бг

 


Новата книга

Новата книга "Тайните операции, които промениха света"

Генерал Тодор Бояджиев

Генерал Тодор Бояджиев

Младият Бояджиев с един от асовете на международния шпионаж Ким Филби

Младият Бояджиев с един от асовете на международния шпионаж Ким Филби