nabore.bg

Хората говорят

И това трябва да се знае: Кой е мъжът до Ваня Григорова?

Левият журналист Калин Първанов: "Направих своя избор преди 2 години, на 29 октомври го направете и вие!"

 

Журналистът е завършил психология и е специализирал политически мениджмънт

 

Набиращата скорост кандидатка за кмет на София Ваня Григорова успя да скрие подробности от личния си живот почти през цялата кампания. Близки до "Позитано" 20 разказват, че още преди две месеца тя е изтрила всички свои профили от социалните мрежи. За сметка на това щабът й е регистрирал във фейсбук официална група "Ваня Григорова", която е поветена изцяло на изборите. Там разбира се може да прочетете официалната биография на кандидатката.

Калин Първанов може да бъде видян на много събития на левицата

 

Ако надникнете в Уикипедия ще видите, че личният живот на кандидат-кметицата също е скрит със 7 ключа. И все пак сайтът Наборе.бг се добра, до някои неизвестни детайли около житието-битието на Ваня.

Ваня и Калин на 1май в Борисовата градина

 

Мъжът, който от две години е в интимна връзка с Григорова е журналистът Калин Първанов, добре известен от близкото и далечно минало като редактор в различни печатни и електронни издания. Той е софиянец по рождение. Учил е в 32 СОУ. Първанов влиза в журналистиката през 1996 г. През последните години е бил заместник-главен редактор на спрялото списание „Тема“ и редактор в списание „А-specto“. Завършил е психология в Софийския университет, специализирал е политически мениджмънт. Калин Първанов е познат в колегията с левите си убеждения. Това може да се потвърди като се прочетат многобройните му статии и коментари в сайта Поглед-инфо и други сайтове.

Първанов и Григорова с приятели

 

За Калин Първанов се знае, че има син от предишен брак, силно запален е по риболова и е фен на ЦСКА, има много приятели и познати от политическите кръгове. Отношението му към сегашното ръководство на БСП е критично.  Калин Първанов преди броени дни призна в свой почти предизборен пост във Фейсбук, илюстрирана със снимка на Ваня: ""Аз направих своя избор преди няколко години, на 29 октомври го направете и вие!"

Двойката на море. Под снимката Калин Първанов е написал: "И аз да хвана нещо тази година!"

 

Близки до двойката разказват, че Калин и Ваня са в съжителство от 2 години, макар, че съседи на Ваня споделят,  че тя основно живее с дъщеря си, която е от нейния предишен брак.

Калин и Ваня - влюбени и щастливи от 2 години

 

А ето и официалната биография на Григорова:

" Ваня Григорова е родена на 12 септември 1978 г. в София, Народна република България. Израства в столичния квартал „Христо Ботев“. Завършва средното си образование в Националната търговско-банкова гимназия. Придобива бакалавърска и магистърска степен от Университета за национално и световно стопанство, по специалност „Маркетинг“. Работила е като чистачка в училище и работник във верига за бързо хранене. По-късно е изследовател в агенция за онлайн проучвания, пазарен експерт в телеком. През 2015 г. става икономически съветник на президента на КТ „Подкрепа“. След издигането на кандидатурата й за кмет на столицата на местните избори през 2023 година, тя е освободена от функциите които изпълнява в синдиката. В момента тя е докторант в УНСС в катедра „Човешки ресурси и социална защита“.

Журналистът е запален по риболова


На изборите за Европейския парламент през 2019 г. се кандидатира за евродепутат като независима с мотото „Хората преди печалбите“. На местните избори през 2023 г. е кандидат за кмет на Столична община, издигната от местна коалиция в която влизат „БСП за България“, „Левицата!“, „Неутрална България“, „Алтернатива на гражданите“, както и „Атака“.

Приятелят на Ваня Григорова на форум на БСП. Зад него се вижда шефът на Столичната организация на БСП Иван Таков. 

 

Ваня е председател е на Сдружение „Солидарна България“. Национален координатор за България на Европейската гражданска инициатива срещу трансатлантическите търговски споразумения – TTIP и CETA, които подчиняват хората и държавите на корпоративните интереси. Участник е в протестите срещу добива на шистов газ в България, бетонирането на Черноморието и посегателствата срещу Природен парк „Пирин“, както и срещу навлизането на ГМО в българското земеделие. Активен защитник на хората с увреждания в Националния съвет за хората с увреждания и в Националния съвет за тристранно сътрудничество, борец срещу т.нар. „реформа на медицинската експертиза“, която лиши десетки хиляди хора от подпомагане или намали размера му.

Първанов на един от протестите в столицата в близкото минало

 

Ваня Григорова е едно от лицата на националната гражданската инициатива „Да спрем машината за неравенство!“, която събра над 30 хил. подписа за данъчни реформи - въвеждане на необлагаем минимум върху първите спечелени от всеки работещ 560 лева и въвеждане на намалени ставки на ДДС за храни, стоки от първа необходимост, лекарства, учебници, книги. Григорова е автор на изследвания за въздействието на международните финансови институции върху социално-икономическото развитие на България, за ефектите от договорите за свободна търговия, за последствията от дерегулацията на публичните услуги и др. Част от тях са:

„Договорите за свободна търговия – инструментът на силните в глобалната икономика“

„Международните финансови институции и българският експеримент“ (2015)

„На прицел – общественото водоснабдяване“ (2015)

„Бедни срещу бедни. Употреба и злоупотреба с мита за „щедрото“ социално подпомагане“ (2016)

„Голямото значение на малкия „клас“ прослужено време“ (2017)

„Мерки за преодоляване на демографската криза в Република България“ (2017)

„Плосък данък или демокрация?“ (2018)

 

www.nabore.bg