nabore.bg

България

Започва кампания за набиране на книги, които ще бъдат дарени на селски читалища

 

кампания за набиране на книгиОбществото на писателите от Варна и Регионална Библиотека "Дора Габе” - Добрич слагат началото на кампания за набиране на книги от съвременни български автори. Инициативата е с цел попълване читалищния фонд в малките населени места на Област Добрич. 

Кампанията тече успоредно с конкурса, организиран от Обществото на писателите на тема "По думите ще ги познаете", където целта е спечелилите автори да станат патрони и съорганизатори на дарението. 

Голяма част от читалищните библиотеки в малките населени места не разполагат с нужния фонд за закупуване на заглавия. По този начин жителите се лишават от възможността да се докоснат до съвременната българска литература. От друга страна не малка част от тези произведения трудно достигат изобщо до своите читатели. Ето защо кампанията "Спечели, за да дариш" е с благотворителна цел и се стреми да улесни достъпа до настоящото родно изкуство. 

Ако искате да се включите с дарение на български книги от съвременни автори (издадени след 1989 г.), можете да пишете на посочените адреси до 15 май 2016 г.

omp.konkurs@abv.bg 

office@libdobrich.bg / pr@libdobrich.bg 

Регионална библиотека „Дора Габе" 
ул. „Независимост" № 7 
п. к. 122 
9300 Добрич 
тел: (+359 58) 602 544; 602 371; 602 574

Източник: http://www.dariknews.bg