nabore.bg

Свят широк

Как ще ги стигнем......румънците?!

Бивш премиер и ексминистри, осъдени за корупция, могат да сформират зад решетките кабинет на националното единство

в. "Адевърул"

Румънци

 

Румънското правителство с корумпирани министри

Бивш румънски премиер, бивш вицепремиер и много бивши министри, които се намират в затвора заради корупция, във всеки момент могат да сформират правителство, което е "одобрено" от съдиите. Този кабинет с членове в раирани дрехи, "предложено" от Националната дирекция за борба с корупцията, е "гласувано" и одобрено от Върховния съд на Румъния. Много са и потенциалните му членове, които в момента са обект на разследване или срещу тях се водят дела. 

След революцията в Румъния, и особено в последните 5 години, съдиите изпратиха зад решетките поне 13 политици, които са заемали министерски постове в различни правителства. На практика румънските магистрати създадоха условия и зад решетките да може да се сформира правителство, при това на националното единство, тъй като там се намират бивши министри от целия политически спектър 
в страната. 

 

 

 

 

Още по-големи данъчни облекчения въвеждат в Румъния


Румънското правителство реши да бъдат редуцирани ставките по основните налози в страната. Букурещ понижава както основни данъци като ДДС и плоския данък за физическите и фирмите, така и акцизите и социалните осигуровки в периода 2016-2020 г. 

Промените са част от "План за фискални облекчения в Румъния 2016-2020", като по-голямата част от промените се предвижда да влязат в сила от началото на 2016 г., а други ще започнат своето действие от през следващите три години. 

Ставката на ДДС се понижава от 24% на 20% за всички стоки и услуги от 1 януари 2016 г., но за някои основни храни вече има специално облекчение. В средата на тази година за месото, рибата, плодовете и зеленчуците налогът бе редуциран до едва 9%, което напук на негативните прогнози не намали приходите в хазната, а ги повиши заради ръст на потреблението.

Освен това правителството на Румъния предвижда второ понижение на ДДС от 2018 г. Тогава процентът на данъка върху продажбите ще бъде намален до 18%. 

Северната съседка ще понижи и плоския данък върху данъците на физическите лица и върху печалбите на компаниите. Ставката от 16% ще стане 14%, но това ще стане чак от 1 януари 2019 г. 

В същото време румънското правителство си е дало сметка, че 16-процентният данък върху дивидентите, който бе въведен в началото на годината, не е ефективен и само след месец и половина ще бъде отменен. 

Властите в Букурещ планират и понижаване на акцизите върху горивата, алкохола и други продукти от 1 януари 2016 г.

Освен всичко друго се намаляват и социалните осигуровки от 1 януари 2017 г. За работниците удръжката намалява от от 10,5% на 7,5%, а за работодателите – от 15,8% на 13,5%. 

 

Изводи:

Защо българите искат промени в съдебната система - виж втората статия, а защо политиците не искат - виж първата статия !!!Наборе.бг