nabore.bg

Лични драми

Италианската мафия ряпа на яде!

Четвърт век държавата ни върви по грешен път

 

Имам усещането, че демокрацията взе да ни упоява и да ни приспива, макар че всяка минута ни стряскат новини как и кого заклали, изнасилили или обрали. Обаче всеки от нас си ляга и става почти щастлив, че и този път не е сред пострадалите, че коалиционно правителство ти обещава да ти вдигне пенсията с 5-6 лв. за да оцелееш до следващите избори.

Няма ден, в който да не се говори за безобразията, ставащи в европейската ни държава, а политиците стоварват вината на предишните управници. И какво от това? На кого му пука там, горе, където решават съдбините ни? В правителството, пък и в парламента по тези въпроси ни дума. Там имат други грижи - как да се прегрупират малките партии, за да оцелеят във властта ...И политическият елит от ден на ден е загладил косъма, разхожда се с нови луксозни коли, обитава луксозни жилища и няма проблемите на мизерстващите пенсионери, които не спират да се ровят в контейнерите за комат хляб. Е, и с това свикнахме, и най-ненормалното взе да ни си чини нормално. Дори взехме да си вярваме, че сегашните ни политици са боклуци, но като няма други.. И как да има, джанъм, когато партийните кадровици по рождение ненавиждат знаещите и можещи личности, които никоя власт няма да допусне до държавната трапеза. Защо ли? Защото шубето е голям страх, че може знещите и можещите да ги изхвърлят, за това се цепят в люти битки, размножават се като зайци и не виждат, че от четвърт век водят държавата по грешен път и че ще дойде денят, когато няма да има кого да управляват.

Не е ли парадоксално, че за да управлявап мотор или кола, трябва да си издържал психотест, а зада управляваш държавата, това не се изисква. С една дума, станахме страна на екстремните чудеса! Къде другаде има държава, в която политици, управници и всякакви политиченски мекерета могат да крадат, да мамят народа и вместо да са в затвора, продължават да ни залъгват и баламосват с празни обещания, че дойдат ли на власт, ще спрат корупцията. За годините на дългия преход се завъди такава организирана престъпност, че италианската мафия ряпа да яде! А историята твърди, че министър председателят Стефан Стамболов за седем години начело на държавата е пътувал само два пъти зад граница. Или за другия наивник, обесен от османлиите за револиционната си дейност, наречен от признателния си народ Апостола, който обикалял цяла България без лев командировъчни, без щедри спонсори, макар че държал комитетските пари в себе си.

 

Спас ВУТЕВ, гр. Елин Пелин