nabore.bg

Тежката дума

Мъка: ГЕРБ вдигна високо летвата със своите „морални стандарти”!

Антон Тодоров  трябва да вкара в „Шайка”-та още познати физиономии от управляващите

 

Спас Гърневски (ГЕРБ): „Като един млад и нов държавник, той
(Пламен Георгиев – КОНПИ – б.р.) постъпи изключително достойно и показа, че в България има политици, които  ще следват високия морален стандарт, който ГЕРБ зададе в поли-
тиката. Летвата е вдигната толкова високо,че всички оттук-нататък ще трябва да се съобразяват с тази летва на моралната отговорност! Така се прави в нова България!“/Сега летвата, наистина, е вдигната прекалено високо и е непреодолима за високо моралния герберски „елит“. Защо ГЕРБ, като си
знае хората, зададе високия морален стандарт? Изход има, все
пак. Минаваш под летвата и постъпката ти се оценява като
изключително достойна!
Тома Биков (ГЕРБ) разви

 

 конспиративна теория за герберските афери

 

 и постави в центъра й БСП и Корнелия Нинова.  „Има
отечествен фронт срещу управляващото мнозинство, в който участват най-различни субекти. Но ние вярваме, че българските граждани няма да позволят страната да потъне в хаос, каквото искат г-жа Нинова и нейните приятели..“.

Горкият Биков! Той не разбрал, че България отдавна е потънала в хаос, и че в отечествения фронт не участват най-различни субекти,а радио„Свободна Европа“ и ЦРУ. Как си позволява Томата да обижда тези две приятелски институции? Той не знае ли, че точно тези „най- различни субекти“ клъвнаха Цветанов, а него, Биков, могат да смъмрят най-приятелски? Един съвет, Биков. Постави в центъра на твоите конспиративни теории Адам и Ева. Тя, под влиянието на БСП и Корнелия Нинова, примамила Адам да си хапнат от забранения плод, с което двамата предизвикали Божия гняв и наказание за целия човешки род. Вярвам, че твоите „елитни“ съпартийци ще заклеймят дружно БСП и Корнелия Нинова. Цветанов вероятно също не е бил запознат с високо вдигнатата летва, затова е приел 6-те апартамента, дарени му от тъст и тъща, затова и мъглявата замяна на два за един, със собствен асансьор!
Министър Ангелкова се оказа, подобно на Цветанов, богата наследница. И какво е получила? Парцел с къщичка, 1 или 2 апартаментчета, може да има и други дреболии, много ли е?
Мента Стоянова (бивш БКП-партиен секретар в Пловдив, сега
депутат и член на ГЕРБ), строяла блокче от 12 апартамента в родния град, но с пари на съпруга, собственик на фирма.
Бившата зам.министърка на спорта, съседка по апартамент на Цветанов и Цачева, също има съпруг с преуспяваща фирма.
Списъкът е дълъг, ще стане още по-дълъг, но имат ли вина споменатите гербаджии? Не вярвам. Те просто не са знаели за високо вдигнатата летва и затова тихомълком са минавали под нея. Кой тогава носи вината? Според мен, началникът им Борисов, който също не е бил наясно с летвата. За неговото незнание говорят някои телефонни разговори, записани и публикувани.

Първи разговор  Борисов-Танов

Б.Б. Ало, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак.
В.Т. Да?
Б.Б. В неговата фабрика влезли митничари ли са, полицаи ли са,
събират телефони, правят там некаква акция.
В.Т. Значи, когато беше разговорът при вас, и нали вие казахте да се срещна с него и да се разбера. Аз го извиках при мене и почнахме да разговаряме. Обадих се на г-н Дянков и той каза: Аз карам влака, да дойде при мене“.
Б.Б. Да
В.Т. И аз го изпратих и повече…Сега в момента ми се обадиха, че някакъв гражданин звъни, че тя работи, Бирената. И има и дежурен телефон, че са изпратили мобилна група да види какво правят през нощта вътре в завода. В смисъл, казва, че работи заводът при отнет лиценз. Аз му звъннах по мобила и му казах: „Тази бира, която е налична,  бутилирай я, докато опра-
вим нещата“… го извика и аз не знам те какво са се разбрали.
Б.Б. Аз го видях Дянков и го пратих при него да се разберат.
В.Т. Аз звънях на министъра и му казвам:„Г-н министър, имахме
уговорка с премиера по този въпрос. Вие го извикахте, кажете ми какво сте се разбрали последно. Той ми вика: „Нищо не съм се разбирал с него. Казах му да си извади тази бира, която е останала там и това е“. И аз сега не знам какво да им кажа. По принцип звъннах и няма да … щото аз заминавам утре за Македония, тъй като има три дена среща на Световното. И им казах: „Хората са писали, няма да го завеждат и искам да ми го докладват на мене“. За да мога да разговарям с вас и да видим какво да …
Б.Б. Хайде прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не…
В.Т. Да де, обаче работим в различни посоки. Аз правя едно, а министърът…
Б.Б. Не бе. Аз го виках и му казах и точно това съм му казал. Затова, кой е пратил групата там?
В.Т. Ами то е станало по обаждане…
Б.Б. Добре, обади се. Обади се, извади ги оттам и като се видим
ще го говориме…
В.Т. …защото, ако ги заведа, той няма лиценз…
Б.Б. И това да се направи в момента.
В.Т. Аз това казах. Материалите да бъдат на моето бюро и няма да се прави нищо, докато не се върна да взема решение по въпроса.
Б.Б. Добре. Ако трябва, обади му се ей-сега и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам.
В.Т. Разбрано. Сега ще звънна на министъра и ще му кажа….
Б.Б. Кажи му на министъра. Значи звънни му на министъра, кажи му какво съм казал и същото и на Мишо му се обади и му го кажи.
В редакцията има записи и на разговорите по въпроса за Мишо
Бирата на Танов със Странджев, втори разговор Борисов – Танов, разговор Танов с Дянков по казуса „Леденика“ и т.н. От тях се вижда, че по онова време е нямало високо вдигната летва, нито  висок морален стандарт, за който говори Спас Гърневски. 

 

Тук се сблъсквам с един въпрос:

 Прав ли беше Антон Тодоров да издаде книгата си „ШАЙКА“
   и да украси корицата й само с 3 емблематични физиономи на
   ГЕРБ – Бойко Борисов, Росен Плевнелиев и Цветан Цветанов?
   Не съвсем, защото не са само те тримата, има още мнозина,
   както видяхме.
   Българският народ трябва да се води в своя жизнен път от
   християнската ценностна система. Тя носи спасение на нашия
   вярващ православен народ.
  

Д-р Веселин СТОЯНОВ

Вестник „България без граници”
 


Д-р Веселин Стоянов

Д-р Веселин Стоянов