nabore.bg

Тежката дума

Евроатлантиците: Да забраним другото мнение!

Със сигурност сте забелязали, че именно политически формации, които се определят като "либерални" и "евроатлантически", най-силно мечтаят да забранят всякакви мнения освен техните собствени и да наложат тотална цензура. Ето ви конкретен пример в тази посока. ДБ организирали кръгла маса в парламента, посветена на "борбата с дезинформацията". Главният организатор е бившият министър Божидар Божанов. Онзи същият, който се притеснява да влезе в метрото, понеже като се чекирал, Путин щял да разбере какво е обядвал. 

Друг виден участник е онзи странен човек Христо Грозев, който извърши невижданата никъде  по света метаморфоза от "медиен магнат" в "разследващ журналист". Е, разбира се, участие е взела и партийното назначение на ДБ в СЕМ Пролет Велкова, която смята деня си за безсмислен, ако не е направила петнайсет официални изявления, посветени на борбата с "руската заплаха".

Всъщност истинската заплаха за българската демокрация са именно формации като ДБ. Едноизмерно мислещи, сектантски настроени, оперирани от всякаква диалогичност, техните активисти имат една единствена страст - да забраняват. Най-много обичат да забраняват всяка мисъл, която не се покрива на сто процента с техните.

Ето защо дори само от символна гледна точка е добре, че президентът Радев не им даде третия мандат. Не бива да допускаме подобни формации до властови позиции, ако ценим свободата си.

 

Петър ВОЛГИН