nabore.bg

Вкусно

Домашна боза

Продукти: 1 буркан (компотен) брашно; 1 буркан захар; ½ л купешка боза; 8 л вода.

Приготвяне: Брашното се запича до бисквитен цвят. Смесва се със захарта. С буркан и половина хладка вода се разбива добре на кашица. Отделно се възваряват осемте литра вода. В нея, още вряща, се изсипва с бъркане приготвената кашица. Ври още 20 мин. докато стане на гъстотата на нишесте. Снема се от огъня. След като се охлади се прибавя ½ л от купешката боза за подкваса и добре се разбърква. Прецежда се през тензух. Ако кашицата е разбита добре с миксер, няма нужда да се прецежда. Може да се пие веднага, но по-добре е на другия ден.

 

Предлага: Мария Стойкова, Твърдица

 

Важно! Всеки, който иска да предложи своя специалитет нека ни пише на адрес info@nabore.bg  Ще публикуваме вашата рецепта, а в края на всяка седмица, един от вас след жребий, ще получи награда от сайта.