nabore.bg

Красиви всеки ден

Диета: Кой плод с какво да ядем, за да стопим килограми?

Плодовите коктейли, приготвени вкъщи с миксер, а не със сокоизтисквачка, дават много витамини и ценни микроелементи, нужни за бодростта на тялото. В тях се запазва целулозата и всички останали вещества, а не е извлечен само сокът. Те са нискокалорични и затова са чудесен заместител на закуската, ако искате да свалите някой килограм. Ето няколко интересни рецепти.

1. Нарежете на парченца 2 ябълки и половинка манго. Смелете ги в миксера. Добавете 100 мл ябълков сок, 200 г кисело мляко и 2 ч. л. мед. Подправете с няколко листенца джоджен.

2. Нарежете на парченца 2 ябълки и 2 праскови. Смелете ги в миксер заедно с две супени лъжици овесени ядки и 250 мл прясно мляко. Тази напитка съдържа баластни вещества, които понижават нивото на холестерина, регулират обмяната и спомагат за разграждането на мазнините.

3. Почистете и нарежете на парченца 5 моркова и 1 киви. Смелете ги в миксер заедно със 100 мл минерална вода, 1 с. л. олио и няколко стръкчета накълцана целина. Ненаситените мастни кисилини и витамин Е увеличават количеството на кислород в кръвта. А той е нужен за разжграждане на целулитните клетки.

4. Почистете 1 грейпфурт, изцедете сок от 1 праскова и нарежете 1 банан на парченца. Смесете всичко в миксер и разбийте заедно със 150 г кисело мляко. Поръсете отгоре с 1 ч. л. смлени бадеми. Витамин С предотвратява развитието на инфекциите и простудите.