nabore.bg

Красиви всеки ден

Само за жени: Бръчките край очите – как да ги избегнем?

Внимавайте с кремовете, почиствайте кожата редовно

 

Кожата около очите е много нежна и чувствителна. Тя старее най-бързо и най-лесно издава възрастта ни. Първите малки бръчици около очите се получават още преди да навършите 26 години. Проблемът тук се състои в това, че кожата около очите е с дебелина едва 0,1 мм, а освен това в нея няма много мастни жлези и мускули, които да я поддържат. Често много млади дами, които прекаляват с диетите получават бръчици около очите и устата по–лесно от по–дебелите си приятелки. Резките промени в теглото също оказват негативно влияние върху когато а на лицето, защото тя няма възможността да се “прибере” токова бързо, колкото се свалят килограмите. Така кожата по тялото и лицето провисва или пък

 

се покрива с малки ситни бръчици.

 

Грижата за кожата около очите включва - почистване, подхранване и защита, точно каквито са грижите за цялото лице. Разликата е в това, че тук козметичните средства и козметичните процедури са доста по–щадящи и нежни, защото кожата около очите е тънка и много чувствителна.

Първият етап е свързан с почистването на кожата около очите. Често първите бръчици около очите с появяват вследствие неумелите и неправилни движение при свалянето на грима. Кожата около очите много склонна към разтягане и това се случва често вследствие неправилното почистване. Въпреки това е задължително вечер да сваляте грима си. Това можете да направите с помощта на почистващи козметични средства, които са съобразени с вашия тип кожа. Изберете продукт, който да бъде ефективен, защото движенията за свалянето на грима около очите трябва да са меки и нежни. Никога не търкайте и не натискайте очите движете ръката от външния ъгъл на окото към носа.

 

Ако нямата под ръка почистваща козметика за лице

 

тя може да бъде заменена с което и да е растително масло, като най-добре е да бъде зехтин. Затворете очи и поставете един тампон под миглите на долния клепач, а с друг тампон с движение от горе надолу махнете спиралата от миглите на горния клепач. По същият начин почистете и другото око. Ако премахвате грима по този начин нямам да разтегнете кожата около очите и няма да нараните миглите.

Кожата около очите се нуждае от особени грижи и силно подхранване. За да поддържате свежа и еластична кожата около очите можете да използвате различни кремове и гелове, които са съобразени с вашата кожа и възраст на козметичния пазар. Може също така, вечер да се мажете с рициново масло, зехтин или бадемово масло в продължение на една седмица. Но, за да съхраните кожата около очите си е нужно редовно да й правите маски за подхранване, които да я снабдяват с нужните витамини и полезни вещества. Направете маска от мазен и хидратиращ крем, нанесете го в дебел слой и го оставете да се попие за 20-30 мин., след това премахнете останалото количество по кожата с книжна салфетка. Друга добре действаща маска за околоочния контур може да получите ако смесите: хидратиращ,

 

хранителен нощен крем със сметана –

 

смесете ги в равни количества и ги нанесете около очите. Оставете ги да въздействат 20 мин. измийте остатък с топла вода. След това поставете върху кожата хидратиращ или хранителен крем.

Ако следвате тези съвети за дълго време ще задържите вида и състоянието на кожата около очите млада и еластична.

Подутите очи и торбичките под очите понякога се съпровождат от възпалителни процеси.

Този изглед не неприятен на много жени и често им създава проблеми при гримирането. Торбичките под очите могат много лесно да се премахнат, ако разбира се не са свързани със заболяване на вътрешните органи. Добре се премахват течностите и торбичките под очите със специални маски, които трябва да се нанасят сутрин и вечер.

 

Домашните маски са решение

 

на много козметични проблеми:

  • Картофена маска против подуване и торбички - 2 суп.лъж. настърган картоф се поставят в марля или много мека и тънка салфетка. След това се поставят върху очите за 10-15 мин. Сваляте картофената маска и нанасяте (върху долния клепач до бузата в посока към веждите) крем, който съдържа витамините А и Е. Когато минат 10-15 мин вземате тампонче, напоено в чай, и сваляте с леки движение крема.
  • Втори вариант на картофената маска- 2 ч.л. настърган суров картоф смесете с 2 ч.л. брашно и 2 ч.л.мляко. сложете получената смес върху салфетка и я поставете на очите. След като престои 1 0мин я махате и действате по схемата от предишната рецепта.
  • Зелена маска против подпухналост -  2 ч.л. ситно настъргани или пък намачкани картофи се размесват със ситно нарязани листа от магданоз. Размесват се много добре, поставят се в марля и се полагат над кожата около и над очите. Tака останете с маската 10-15 мин и после нанесете мазен крем.
  • Контрастни компреси от градински чай (салвиа) за стягане - вземете 1 ч.л.салвиа и я залейте с 10 мл. кипяща вода. Захлупвате съда да се запари, изчаквате сместа да поизстине 20-30 мин и прецеждате. След това я разделяте на 2 части едната подгрявате малко, а другата охлаждате. Намокрете марли както в топлата, така и в студената смес и започнете да редувате компресите. Тази процедура се извършва преди сън и след, като тя свърши нанесете върху очите мазен крем.

 

Наборе.бг