nabore.bg

Красиви всеки ден

Борбата с бръчките се печели с упоритост

Устните и очите остаряват най-рано

 

Бръчките са паметни подаръци на смеха, грижите и тревогите и на всички дни, прекарани на тази земя. Това е мъдростта, запечатана на лицата ни. Но пък на всички ни е по-приятно да изглеждаме по-скоро млади отколкото мъдри. Това не е просто мечта, а съвсем постижима цел, твърдят козметиците. Ето седем съвета как да се справите с този неприятен ефект от стареенето.

1.  Носете слънчеви очила, така слънцето няма да ви заслепява и няма да ви се налага да присвивате очи. Важно е обаче да избирате качествени очила, за да не навредите на зениците.

2.  С течение на времето на лицето се появяват бръчки на местата, където най-много се е прегъвала кожата. Ако често се мусите или свивате вежди, бръчките на тези места, могат да станат постоянни. Не правете гримаси.

3. Пийте витамин С, защото той оказва двойно въздействие на кожата. Помага за неутрализирането на вредите, нанесени от слънчевите лъчи, и подпомага за изработването на колаген. Витамин С е основният антиоксидант в човешкия организъм и защитава кожата от пагубното въздействие на свободните радикали, разрушаващи клетките.

4. Поддържайте постоянно тегло, защотодори неголямо прибавяне или сваляне на килограми може да доведе до появяване на тънки бръчици. Ако отслабвате, правете това постепенно.

5.  Пушенето стеснява капилярите на лицето, като лишава кожата от притока на кръв и намалява достъпа на кислород към тъканите. По този начин ги предразполага към бръчки.

6. Правете гимнастика редовно - след физическо натоварване върху лицето се появява много приятна руменина, която означава прилив на кръв към кожата. Резултатът от това е по-плътна и еластична кожа, способна да се бори с образуването на бръчки.

7.  Търсете крем, който съдържа цинков оксид и титанов диоксид. Много е важно да нанесете крема на върха на носа и върховете на ушите. Обърнете особено внимание на устните си, те трябва да се мажат със специален балсам.


Корнелия ИВАНОВА, козметик