nabore.bg

Красиви всеки ден

Талисман: Бижуто, което подхожда на зодията ни

Да открием скъпоценната дрънкулка, която ще ни донесе късмет

 

Бижутата отдавна са се превърнали в аксесоар, които освен за украса могат да ни бъдат и като талисман. Но как да определим какво бижу да ни краси – от какъв метал да бъде, какви камъни да има по тях? Предлагаме ви няколко съвета на астролозите, които са категорични, че ако се ръководите по поръченията на звездите няма да сбъркате, а ще си осигурите още късмет.

Ако сте зодия овен, то вие сте импулсивни и активни. За вас е подходяща джундужрийка е всяка от бял благороден метал. Много е важно по нея да има сложна елмазена украса. Именно тя ще ви донесе много по-добри случки. Ако държите обаче да носите накит с камък е наложително той да бъде блестящ, за да подчертава характера ви. За телците пък

 

важи правилото,

 

че винаги трябва да се взима най-доброто – най-голямото, най-ценното, най-скъпото. Винаги си взимайте бижу с изумруди или брилянти. Можете да пробвате и комбинации от различни камъни, зависи какво ви харесва да носите.

Блицнаците трябва да носят украшения с неправилна форма. Такива халки, висулки или обици подчертават разностранния им и понякога противоречив характер. Можете например да си вземете халка със сложни плетенеци. За да допълните още добрия си късмет добър вариант е и накит с няколко отделни части, които се свързват помежду си.

Раците са традиционалисти и затова трябва да носят със себе си перли, лунен камък или опал. Тези нежни на вид камъни ще им помагат по-лесно да се справят с ежедневните грижи. Проблемите просто ще минават покрай тях, без да ги засягат.

Най-властните и уникални представители на зодиака – лъвовете

 

трябва бъдат неповторими

 

дори и в бижутата си, за да запазят характера си и да не се предават пред трудностите. Най-добре е да носят уникални украси, правени на ръка, единствени по рода си. Това ще подчертава тяхната изключителност. Както знаем, лъвовете обичат да се перчат с бижутата си, а какъв по-хубав начин от това, за да покажат за пореден път, че те наистина са недостижими.

Тайнственият характер на девата ще си пасне чудесно с нещо със сложна плетеница. Дали става дума за пръстен, за гривна или за висулка, девите обичат да разгадават главоблъсканици, където и да са. Не си взимайте много скъпа дрънкулка, защото след време ще решите, че трябва да я приберете на сигурно. За да ви дава сила обаче, тя трябва винаги да е с вас.

 

Тъй като и везните са противоречиви

 

като близнаците, добре да носят украшения направени от поне две части. Така поне малко ще се уравновесяват, но едновременно с това ще подчертават и непостоянния си характер. Ако везните искат да носят нещо с повече части обаче, те трябва да са четен брой.

Скорпионите си остават странни, особени, практични и загадъчни дори, когато става дума за бижута. Затова е хубаво да носят енигматични украшения. Според астролозите, на хората родени в тази зодия, най-много подхождат висулки, гривни и пръстени, които лесно могат да променят формата си, без намесата на специалист.

За стрелците и добре да се кичат с неща с овална форма. Те обаче трябва да са и достатъчно големи, защото кръгозора на хората от тази зодия е необхватен. Хубаво е да имат по себе си

 

аквамарин и сапфир.

 

Козирогът е домошар по душа. Затова трябва да носи най-хубавото според него – семейни и фамилни бижута. Те ще подчертават именно чувството му за дом и сигурност, където и да се намира. 

Водолеите са разсеяни, ексцентрични, но и практични. За да се запази това у тях, те трябва да се оградени с неща, които могат да се използват по няколко възможни начина. Затова гривната трябва да има вграден часовник, пръстенът да е и кутийка, медальонът да е със снимка.

Рибите не обичат да бъдат хванати в мрежи и затова трябва да си набавят бижута с прозрачни камъни, леки и ефирни, които непрекъснато да напомнят тяхната свобода и фактът, че я притежават.

 

Наборе.бг