nabore.bg

В джоба

БДЖ ще награди пътника, закупил хилядния онлайн билет

В периода 18-20 февруари се очаква да бъде продаден хилядният онлайн билет за пътуване с влак, съобщиха от ръководството на българските железници. Пътникът, закупил хилядния билет, ще получи като награда един безплатен билет за пътуване по избран от него маршрут в страната.

От началото на стартирането на системата за онлайн резервации и продажба на билети до момента са се регистрирали над 5400 потребители. Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово

 

разпространените кредитни и дебитни карти.

 

Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство. До момента системата работи стабилно, без сривове и прекъсвания, твърдят от БДЖ.

До края на 2014 г. системата за онлайн резервации и продажба на билети ще предоставя цялостно интегрирано обслужване и билетоиздаване, като ще покрива всички влакове и гари в страната. Чрез системата клиентите на Холдинг БДЖ ЕАД ще имат възможност да закупуват онлайн билети за всички международни влакове от и за България, както и всички видове превозни документи (абонаментни карти, групови билети и др.).

 

Системата за онлайн резервации

 

 и продажба на билети стартира през декември м.г. с 12 влака, движещи се по основните направления, които обхващат общо 55 гари. Това са бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София-Пловдив-Бургас и обратно; София-Карлово-Бургас и обратно; Горна Оряховица-София и обратно; София-Горна Оряховица-Варна и обратно и бързите влакове със спални вагони по направленията София-Горна Оряховица-Варна и обратно и София-Пловдив-Бургас и обратно.

Системата е достъпна на официалната интернет страница на БДЖ - www.bdz.bg, както и на електронен адрес http://bdz.transportinfo.bg.

 

Наборе.бг