nabore.bg

Тежката дума

Анализ: Какво демонстрира тройката САЩ, Англия, Франция?

Сила? Не. Те разрушиха няколко опразнени съгласно договорката сгради, страхувайки се да не ранят или убият някой руски военно-
служещ, защото бяха предупредени за последиците от такъв акт.
Далновидност? Не. Те разбират много добре, че лъжата излиза винаги на белия свят и тя ще настрои  милиони обикновени хора и света като цяло срещу авторите й. Моментът е лош за тях и ги принуждава да прибягнат до измама, както са го правили много пъти. 
Тройката унижи и обяви за ненужни ООН и Съвета за сигурност към нея, Организацията за контрол на химическите оръжия и ЕС.
Защо трябва да се изразходват стотици милиарди долари и евро за организации, които не са нужни никому?
Показаха по брутален начин, че не признават основен постулат в правна наука и практика – невинен до доказване на вината. Те влагат и ново съдържание в понятието доказателство! Лишени от съдържание фрази като „предполагаем“ „допустим“ „възможен“
„вероятен“ и т.н. за агресорите са доказателства! Това тяхно поведение можем да обясним с перефразирана максима на английските колонизатори – няма приятели, има интереси, в няма право, има интереси!

Международното право е окончателно погребано

 

 и е заменено с правото на тоягата. Позоваването на международно право се тълкува от агресорите като проява на страх от засегнатите страни и им дава кураж да действат съобразявайки се единствено със своите империалистически интереси. Налага се да напомним за варварската атомна бомбардировка на два мирни японски града,при която бяха изгорени живи близо един милион цивилни граждани, а стотици хиляди починаха вследствие на смъртоносното излъчване. Трябва да напомним и за изгорените от американски напалм стотици хиляди граждани на Виетнам и природата на страната. Списъкът с извършените от днешните морализатори престъпления продължава с 3-месечните  бомбардировки с обеднен  уран над бивша Югославия, и с унищожената инфраструктура и убити стотици граждани на страната. Следва лъжата за опасните за света оръжия на Ирак и последвалата военна акция срещу страната и убийството на нейния президент. Да не забравяме и организирания  от Мосад и ЦРУ ‚терористичен‘ акт от 11септември при който бяха унищожени двете кули-близнаци и последвалата война и окупация на Афганистан. В този черен списък влизат още Либия, Ливан, Йемен, Сирия и Украйна, където беше извършен военен преврат под ръководството на директора на ЦРУ, който присъстваше лично в Киев.
Над 200 години Англия и Франция са експлоатирали най-жестоко своите колонии и са предлагали на своите роби глад, мизерия и смърт, а непокорните борци за свобода и независимост са избивали безмилостно.
За извършените престъпления срещу човечеството до днес няма произнесени присъди!
За тези износители на държавен тероризъм няма ООН и Съвет за сигурност, няма ЕС и НАТО, няма международен съд.

Западът върна човечеството в епохата на канибализма!

 

Тези престъпници днес отново са в акция и вярват, че възмездие за тях няма да има. Те учат човечеството, с присъщата им наглост на морал, демокрация, свобода и въдворяват със сила нов ред на земята. Преди тях беше Хитлер, но те го надминаха!
Според допитване на YouGov в Англия, 43% от допитаните са се изказали против бомбардировките в Сирия. 22% са ги подкрепили.
В САЩ са недоволни както демократите, така и някои републиканци от самоволното решение на Доналд Тръмп, което не носи предложения за решаване на сирийския проблем, а само личен пиар.
Във Франция виждаме силно недоволство от общата политика на екзотичния, но опасен Микрон.
Германският президент Валтер Щайнмайер каза, че отчуждаването между Русия и Запада е тревожно.
В Гърция, Ирак, Сирия, Иран и други страни бяха организирани многохилядни протести срещу агресията на тримата грешници.
Един селски полицай  зададе стандартния въпрос:

Кой има интерес от бомбардировките?

 

В интервю за американския ТВ канал  Fox News постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че страната няма да изтегли армията си от Сирия докато не бъдат изпълнени три основни искания на САЩ:
1. Че няма да бъдат използвани повече химически оръжия по начин, който заплашва интересите на САЩ.
2. Победа над ИДИЛ
3. Осигуряване на удобни позиции за наблюдаване на това, което прави 
    Иран.
„Нашата цел е да върнем американските войници у дома, но няма да се изтеглим, докато не сме сигурни, че сме изпълнили тези неща“, каза Хейли.
    По първа точка узнаваме с голяма изненада, че употреба на химоръжия е допустимо, стига да не са застрашени американските интереси. По втора точка изненада - САЩ  искат унищожаване на тяхното творение – ИДИЛ? По трета – искането е да се осигури на САЩ удобно място за шпиониране на Сирия. Те разбират  ли са какво искат?
        Ясно е, че САЩ нямат намерение да напуснат Сирия. Може би трябва да им се напомни по някакъв начин, че без покана не можеш да се настаниш в чужд дом. Те разбират ли, когато им се говори разумно и с аргументи? Труден за отговор въпрос.
       Израелският премиер Бенямин Нетаняху  е казал в телефонен  разговор с Тереза Мей, че основният елемент, който подкопава стабилността в Близкия изток повече от всичко е Иран, а президентът на Сирия Башар ал Асад, трябва да разбере, че като позволява на Иран и неговите марионетки да създават военно присъствие в Сирия, поставят под заплаха и Сирия и стабилността в целия регион“, казал Нетаняху.
     

 Нетаняху е съсредоточил цялото си внимание върху Иран.

 

 Тя е голяма мюсюлманска държава, която разполага със сериозен военен потенциал, което плаши Израел и в  загрижеността, която Нетаняху показва за Сирия, като че ли има нещо повече – готовност за бартер, да даде определено спокойствие на Асад и Сирия, ако Асад се освободи от присъствието на иранските сили в страната му. Дали Русия ще приеме да играе посредническа роля в едно подобно споразумение е въпрос с повишена трудност.
          Русия даде съгласие за извършването на този бутафорен удар по няколко точно съгласувани обекта. Условията за това съгласие са известни на руския президент Владимир Путин и на американския Доналд Тръмп. Въпрос на време е да достигнем до някои подробности, ако те наистина ни интересуват.
         На днешно време най-голямата опасност за човечеството се крие в открадната възможност на обикновените хора да мислят самостоятелно. Те са обект на агресия от страна на радио, телевизия, преса, филми, политици, анализатори, коментатори, лабораторни разработки за психологическо въздействие върху съзнанието на човека и като резултат имаме един объркан субект, който не може да различи доброто от злото, лъжата от истината, любовта от омразата.
         Западът се отказа от Бога и християнската ценностна система. За свой бог приеха парата и нейните производни - земните блага и скверните удоволствия, физическият и морален разврат, злото, лъжата, омразата. До къде ще ни доведе Сатаната с тези негови дарове не е трудно да се досетим. Изборът е наш.

Д-р Веселин СТОЯНОВ
Вестник „България без граници”


Д-р Веселин СТОЯНОВ

Д-р Веселин СТОЯНОВ