nabore.bg

Тежката дума

Журналистът Т. Томов: Лошото е неизбежно и идва

 

Т.Томов Журналистът вижда в поредицата трагични събития във Франция и на други места в Европа "реванш" на бившите колонии.
Няма смисъл да си мислим, че всички ще минем метър и на нас ще ни кажат какво да правим – френският посланик, Брюксел или някой друг, коментира журналистът Тома Томов по bTV ситуацията в Турция.

„Я си представи да се дестабилизира Турция... Какво ще направи НАТО – ще ни изпрати салфетки да си бършем сълзите. В Турция има 90 атомни бомби. Част са под американски контрол, част са в турски ръце”, заяви той.

По думите му в момента Реджеп Ердоган се бори на живот и смърт, а „такива хора не се шегуват”. 

Томов отбеляза, че в историята на Турция има няколко военни преврата в защита на секуларната държава, като и самият Кемал Ататюрк е бил офицер. Този опит обаче вероятно не е бил добре организиран. 

„Всичко това няма да ни отмине – лошото е неизбежно и това лошо идва: дълго лошо лято и после, може би, дълга лоша зима”, коментира журналистът и подчерта, че трябва да се оцени правилно ситуацията у нас. Това, според него, се изразява и във връщане на задължителната военна служба: „В такива случаи всяка нация е сама със съдбата си”. 

Тома Томов посочи, че цяла Европа трябва да промени начина си на живот заради „реванша” на бившите колонии, на исляма, на Русия и на Китай. 

По отношение на Франция, той припомни, че тя в продължение на 100-130 г. е вършила жестокости в своите колонии, а сега от техните територии в Париж са се преместили хора, към които отношението е като към втора ръка. 

„Във Франция има няколко милиона мюсюлмани, аз съм убеден, че стотици хиляди са празнували, когато е станало това нещо”, посочи той по отношение на атентата в Ница, отнел живота на 84 души. 
 
 
 
 
Източник: dir.bg