nabore.bg

Пред телевизора

Сапунка: Звезда от турски сериали играл във филм за Белене

През 80-те години на миналия век Мехмед Аслантуг, изпълнител на една от главните роли в „Истанбулска приказка”, е играл в турския телевизионен сериал „Белене”. В него се разказва за възродителния процес в България и за лагера в Белене. Според слуховете тогавашният  президент Тургут Йозал извикал младия журналист Авни Йозгюрел и му възложил да напише сценарий, който да послужи за основа на филм,

 

разказващ за събитията в България.

 

Сериалът започнал през 1987 г. и предизвикал голям интерес.

Мехмет Аслантуг, който догодина ще навърши 53 години, е от черкезки произход. Семейството му е живяло в Кавказ, но се е преселило в Турция.В Самсун, на Черно море, се родил актьорът. Интересът му към театъра започнал от училище, но когато дошло време за университета, той се насочил към  мениджмънт, а това му било от полза по-късно, когато създава компанията си „Детай филм”.

Аслантуг е участвал в над 20 филма, бил е актьор, режисьор, продуцент. Четири пъти е носител на наградата „Златната пеперуда”, три пъти - на „Златния портокал”. От 1996 г. е женен за актрисата Арзум Онан, позната на българските зрители като Сахра от „Цвете от Изтока” и има 10-годишен син Джан.

 

Въпреки слуховете, че двамата са се развели,

 

че живеят отделно и имат материални затруднения, Мехмет и Арзум са все още заедно, а след продължително отсъствие от екрана актрисата се снима във филма на съпруга си. През 2006 г. тя се разболява от рак на щитовидната жлеза. В интервю за вестник „Сабах” актрисата разказва, че Мехмед през цялото време бил до нея и й е помогнал най-много.

Преди години Мехмет Аслантуг се снима в една от главните роли в сериала „Чифликът  на госпожата” по романа на Орхан Кемал. Говори се, че за участието си във филма той е получавал един от най-високите  хонорари – по 40 хиляди лири на епизод. След това той  напусна сериала, тъй като по сценарий героят му бе убит. Филмът струва 2 млн. долара.

 

Наборе.бг

 


Мехмет Аслантуг

Мехмет Аслантуг

Мехмет със съпругата си - актрисата Арзум Онан

Мехмет със съпругата си - актрисата Арзум Онан

Мехмет със семейството си

Мехмет със семейството си