nabore.bg

Дом и двор

Зимното шофиране: Карайте на по-голяма дистанция

Зимата изисква много предварителни настройки на автомобила, както и умения за шофиране при зимни условия. Някои от нещата, които трябва да пипнете по автомобила са: зимни гуми, да се запасите с вериги за сняг, някой от течностите имат зимни алтернативи. Ето няколко съвета, как де се подготвите и да карате през зимата:

• Подгответе автомобила. Сменете летните гумите си със зимни. Заредете охладителната система на колата с антифриз срещу замръзване. Сложете зимна течност за чистачки, както и има специални зимни чистачки.

Също така има препарати, които могат да се използват против замръзване на стъклата, гумените уплътненията на вратите и ключалките.

• Карайте внимателно и при повишено внимание. Карането при зимни условия изисква повече време за реакция на автомобила. Например се увеличава спирачния път, колата може да поднесе и други.

• Спазвайте по-голяма от обичайното дистанция с предните автомобили

• Изпозлвайте основни пътища, ако е възможно. Те би трябвало да са добре почитесни и опесъчени.

• Тествайте колата си на място където няма движение и е безопасно за това как спира и поднася.

• Ако тръгвате на дълъг път се уверете, че автомобила има достатъчно гориво, както и вземете топли дрехи, завивки и храна. Възможно е да закъсате и да трябва да изчакте помощ няколко часа.

Карането при зимни условия не е толкова страшно, а и може да е приятно, ако сте внимателни и се научите как да го правите.

 

Наборе.бг