nabore.bg

Докторе, защо?

Зелена аптека: Хмелът е естествено приспивателно

Хмелът се използва също в алтернативната медицина и природната козметика заради многото чудесни свойства, които има. Основно действа срещу безсъние и като болкоуспокояващо. Помага и при разклатени нерви. Освен това има бактерицидно действие, т.е унищожава бактериите и почиства. Заради това някои козметични компании го използват като съставка в лосиони за почистване на лицето или в кремове за чувствителна кожа.

Хората, които страдат от язва, също могат да се обърнат за помощ към основната съставка на бирата.

Екстракт от корен на хмел е включен в едни от най-популярните билкови лекарства против язва, защото помага за заздравяването на раничката на лигавицата без да нарушава киселинния състав на стомаха.

Запознатите с билколечението твърдят, че запарка от 1-2 чаени лъжички счукани корени на хмел в 250 мл вода е прекрасно средство против язва. Чаят трябва да се пие на три пъти преди ядене. Ако пък ви мъчи безсъние, трябва да вземете две таблетки хмел на вечеря и две преди лягане.

Разбира се, задължително е да се консултирате с лекар и да прочетете внимателно опаковката преди да започнете да правите чайове и запарки с хмел.

 

Наборе.бг