nabore.bg

Лични драми

Заседнали в прехода: 7 години сме в Европа - файда няма!

Ще се роди ли нов Крали Марко, за да ни отърве от политическите разбойници

 

Това сме ние - не ни пука ни от кризата, ни от мизерията и безочието на родните политици. И всеки от нас си вика: “Да сме живи и здрави и да оцелеем до нови избори, а новото правителство, ако е рекъл Бог, може да се окаже по-щедро и да вдигне мизерните пенсии с 5-6 лева!” И продължаваме да мрънкаме край домашното огнище тихичко и безобидно, за да не разваляме рахатлъка на

 

новите мераклии за власт.

 

И ми се струва, че у нас преходът става все по-смешен и безкраен, а ние продължаваме да чакаме появата на незнайния Крали Марко, който да ни оттърве от политическите разбойници и да направи държавата ни що годе прилична, за да не ни се смеят ортаците в Европа.

Мисля си, че скоро у нас ред и законност няма да има, щом Темида продължава да се ослушва заешката и не смее да вкара виден политик, министър или държавен служител взатвора, ако е яко сгазил лука. През всичките тези години ошушкаха и приватизираха всичко годно и стойностно, а на нас обещаваха икономически чудеса и желязно здраве. Повече от седем-осем години, откакто сме ортаци с богата Европа, ама стандартът на живота ни

 

не се е покачил и грам,

 

а на хоризонта, нищо добро не се вижда. И много често взеха да обвиняват пенсионерите, че се оплакват от мизерните си пенсии и така дават лош пример на младите в държавата. По тази причина си мисля, че е дошло време разделно и трябва да турим катинари на граничните пунктове, за да задържим младите си кадри и те да запретнат ръкави и да помогнат на страната в тази драма.

Често си мисля, че спасението ни от дълго време е да си направим една своя мафия, пардон - партия на пенсионерите и дружно да изгоним негодниците през терминал 1 и 2.

 

Спас ВУТЕВ, град Елин Пелин