nabore.bg

Вкусно

Задушени пилешки дреболии

Продукти: 2 вр. зелен лук; 500 г пилешки дреблии (може и само дробчета); 4 домата; 1 кубче пилешки бульон „Галина Бланка”; по 1 ч.л. черен и червен пипер; 1 вр. магданоз; 1 щипка сух реган; 1 с.л. брашно; 1 люта чушка (по желание); 3-4 стръка дивисил; 4-5 с.л. олио или зехтин.

Приготвяне: Нарязаният зелен лук се задушава в олиото (зехтина) и малко топла вода. Когато поомекне, се прибавят нарязаните пилешки дреболии и брашното. Добавят се настърганите на ренде домати, цялата люта чушка, черният и червен пипер, риганът и бульонът. Добавя се още топла вода и ястието се оставя да ври на тих огън, докато остане на мазнина. Поръсва се с нарязания магданоз и дивисил и се сервира топло.

 

Мария СТЕФАНОВА от Плевен

 

ВАЖНО! Всеки, който иска да предложи своя специалитет нека ни пише на адрес info@nabore.bg

Ще публикуваме вашата рецепта, а в края на всяка седмица един от вас, след жребий, ще получи награда от сайта.

Чакаме писмата ви! Пишете – не ни жалете!