nabore.bg

Свят широк

Сух режим: Забраниха алкохол на баба, не може да докаже пълнолетие

Продавачка в магазин за спиртни напитки отказа на 92-годишна баба да й продаде бутилка уиски, защото не можела да докаже, че е пълнолетна, съобщи таблоидът "Дейли мирър".

Почти столетната Даян Тейлър от град Харлоу била помолена от сина си да му купи бутилка от любимото му уиски. Но когато възрастната дама се явила в близкия магазин, продавачката й поискала лична карта, за да докаже, че е над 20 години. Бабичката носела със себе си карта за градския транспорт, но на нея нямало изписана рождена дата. Тогава от магазина категорично й отказали бутилката.

"Вярно е, че изглеждам доста по-млада за годините си, суетничи достопочтената г-жа Тейлър. Никой не може да ми даде повече от 78 години".

Възрастната британка била поласкана от отказа, но била принудена да се разкара на стари години и да отиде в друг магазин, за да изпълни поръчката на сина си. "Нямам нищо против строго да следят на младите хора да не се продава алкохол - коментира забавната случка г-жа Тейлър. - Но мисля, че в моя случай малко се престараха!"

 

Наборе.бг

 


Малко се престараха,смята 92-годишната Даян Тейлър

Малко се престараха,смята 92-годишната Даян Тейлър