nabore.bg

Докторе, защо?

ForFlex (ФорФлекс) – за здрави стави

Човешкото тяло има над 200 стави, които му осигуряват свобода на движение. Но при активен начин на живот, спорт и екстремни натоварвания е възможно тяхното износване или поява на травми. Затлъстяването и напредването на възрастта също могат да окажат негативно влияние върху ставите. Затова е важна правилната грижа.

Глюкозаминът е основен структурен елемент за изграждането на ставите. Поддържа течността в хрущяла и регулира метаболизма му, като предотвратява ненужното разрушаване на тъканите. Възпира действието на ензимите, разграждащи хрущялната тъкан.

Най-чистата и концентрирана форма на глюкозамин е хидрохлорид. Усвоява се оптимално от организма.

Босвелия Серата, позната още като Индийски тамян, е билка, която традиционно се използва като противовъзпалително средство. Още през 1970 г. немски учени откриват, че тя има терапевтичен ефект, близък до този на нестероидните противовъзпалителни средства, съдържащи ибупрофен и ацетилсалицилова киселина.

Босвелията съдържа няколко тритерпеноидни киселини, познати като босвелиеви, за които се смята, че са в основата на лечебните свойства на растението. Босвелията атакува директно възпалението и редуцира подуването на ставите. Повишава подвижността, блокирайки синтеза на левкотриените*.

Произхождащ от Азия, Джинджифилът има дълга история като противовъзпалително средство. Грижи се за доброто състояние на ставите и допринася за здравето на кръвоносните съдове. Друго полезно свойство на билката е да подобрява храносмилането и усвояването на веществата, включително онези, които са ценни за опорно-двигателния апарат.

ФорФлекс е синергична формула, специално разработена за здравето и подвижността на ставите. Едновременно подпомага изграждането на ставния хрущял и благоприятства лекотата на движението.

 

www.botanic.cc