nabore.bg

В храма

Йога учителката Нели Конуей: Всеки човек има ангели-хранители

Още като малко момиче в родния Видин общувах с Архангел Михаил, той ме пазеше от магии, твърди днес жителката на Холивуд

 

“Два пъти бях при Господ и се върнах! Знам какво е на другия свят”, казва за “Златна възраст” йога учителката и бившата жителка на Видин Нели Конуей, която прилага лечение с кристали, връща хората в минали животи и ги учи да виждат аурите си. Катастрофата с нея се случва през 2001 г., когато я блъска джип на пешеходна пътека и тя оцелява по чудо. ”Такива случаи, или когато човек оздравее след тежко заболяване, са знак, че трябва да направиш обрат в живота си, казва Нели.

От 1997 г живее в Лос Анджелис, а по онова време е телевизионен журналист и работи на червения килим в Холивуд, откъдето изпраща репортажи за български медии. От малка вижда ангели, но ги пренебрегва. “След катастрофата всичко се промени. По време на операцията ми ме заля златна светлина,

 

виждах отгоре как оперират тялото ми

 

и си казах, че щом съм на толкова красиво, чисто място, с ярки цветове, където чувствам много любов, значи съм се отървала от болките. Буквално с Бог се договорихме. Усетих интуитивно, че ми казва: не е твоето време още. Аз му отвърнах, че не мога да се върна в това тяло, че не искам да съм инвалид и в тежест на сина ми. Бог ми отвърна, че всичко е свободна воля, че от мен зависи дали да се върна или да остана, но че още дори не съм започнала да живея живота, за който съм се записала. Каза, че още не съм стъпила на духовния си път и имам договори, които съм сключила с хора, които да са ми ученици. Запитах се - какви ученици?! Та аз съм журналист? А той ми отвърна, че трябва да пътувам по света и да преподавам това, което съм изпитала в момента, да говоря за позитивното, за оптимизма, за любовта. Разбрах, че ако си тръгна по-рано в другия си живот ще се върна като дъщеря на моя син. Като чух това си казах: “не, аз съм от отличниците, не се връщам да повтарям отделението и избрах да се върна”. Въпреки множеството счупвания по тялото й след няколко дни за изненада на лекарите, рентгеновите снимки показват, че всичко е зараснало и заздравяло. “От теб и от желанието ти за живот зависи всичко – искаш ли да живееш или ще си отидеш вкъщи за друг живот да се запишеш. Ако си промениш мисленето, всичко ще се промени с теб”, казва ангелският терапевт. Съветва да не губим вяра в себе си и че промяната започва от нас самите, без значение на каква възраст сме.

 

Възрастта е само номер.

 

Ние се прераждаме на земята и избираме къде, в колко часа и в коя част на света да се родим, убедена е йога учителката. Обяснява, че негативните мисли рикошират във високите сгради около нас, затова е добре да мислим позитивно, да се разхождаме по-често сред природата и на места с много вода, реки, водопади. “Водата е магия, тя отмива всички негативни мисли от вибрацията на града, управниците и всичко, което ни притеснява. Добре е също, вечер преди да заспите да си представяте, че се разхождате в гората.”

За ангелите Нели казва, че не принадлежат към определена религия, нямат его, не ни съдят, когато ги молим за помощ, единственото им желание е да се чувстваме по-добре. Често хора я питат как да се предпазят от магии, а тя разяснява, че магията всъщност е нарушаване на енергийното поле (аурата). “Най-лесният начин да се предпазим е да помолим архангел Михаил да ни пази.

 

Аз го моля всяка сутрин

 

да е отдясната ми страна, отляво, отпред, отзад, отгоре и отдолу. Да ме загради отвсякъде с енергия си и нямам страх от нищо.”

 Питаме Нели как да общуваме с ангелите. Отговаря ни, че е достатъчно да си помислим за тях, че може да им напишем писмо или да им говорим с думи. “Една позната им пее. Те могат да чуят мислите ни, знаят защо минаваме през определени трудности и как тези трудности ще помогнат на душата ни да се усъвършенства. Важно е да се обръщаме към ангелите за помощ, ако не им разрешим да ни помогнат, те нямат право да се намесват, защото по закона за свободната воля не могат да ни помагат без наше разрешение, за да не променят съдбата ни. В момента, в който помолиш за помощ, значи си осъзнал, че заслушаваш да я получиш и духовно си една стъпка нагоре. Ангелите се намесват без наше разрешение, само, когато знаят, че ще ни блъсне кола, например, а още не ни е дошло времето да умрем”, завършва Нели.

 

Драгомира ИВАНОВА

Вестник „Златна възраст”


Нели Конуей

Нели Конуей