Вкусно
- search
- Всички
Нова книга: Ястия от морска риба предлага журналистът Калин Каролев
Автор на новоизлязлата книга „Вкусна морска риба” е дългогодишният журналист от радиото и печата Калин Каролев, който от 40 години лови черноморска риба денем и нощем, с въдици, мрежи и парагади.
Записвал е оригиналните и автентични готварски рецепти от рибарите и техните жени в няколко тетрадки, с пожълтели от времето страници. Събирани са основно в Синеморец, както и в Царево и Ахтопол.
Автор на новата книга с кулинарни рибни рецепти е дългогодишният журналист от БНР и вестник "Труд" Калин Каролев, майстор на черноморския риболов
Рецептите са лесни и вкусни. Тази книга, казва авторът, не е за майстор-готвачите (уважавани от всички нас), а за домакините, които с любов приготвят храна за семействата си у дома.
Любителите на морски деликатеси ще намерят интересни рецепти за супи, пържена и печена риба, мариноване и осоляване на паламуд, консервиране, специалитети с миди, скариди, раци и рапани. Най-интересни са старите съвети за приготвяне на прясна риба.
Книгата може да се купи в столичната книжарница "Български книжици" на улица "Аксаков".