nabore.bg

Лични драми

Защо Европа мълчи: Вкарват Македония в играта за газопровода

Военностратегическата концепция на САЩ “Анаконда” влиза в действие - включен е “албанският фактор”


Вече месец протестите в Македония не спират. Даже бяха гарнирани с нападение на терористи от Косово и се дадоха жертви и ранени. Какво става в тази близка нам страна.? Европа мълчи. Бойко заявява "Да се оправят". Аз като любител на народните поговорки ще кажа: "Всяка крушка си има опашка" и "Като заиграе мечката в съседите готви се да я посрещнеш".

Защо Европа мълчи? Съгласно американската концепция "Анаконда", която американците въвеждат за задушаване на Русия - ние сме звено във фронтовата линия за разделяне на Русия от Европа. Американците нямат доверие в Европа. Основната причина е строителството на "Турски поток". Македония е единствената страна, през която може да мине той на Запад. България спря "Южен поток", сега е ред на Македония да изиграе нашата игра с "Турски поток". Наредено е на европейските страни да мълчат и да не се бъркат в работата на специалистите, които провеждат "цветните революции" по света. В действие е включен "албанският фактор". От него зависят Сърбия, Черна гора и Гърция.

Създаването на албанската държава Косово беше с бъдещо използване. Или бомба заредена и чака само активирана. Е, настъпи този момент. Албанският национализъм, жадуващ за Велика Албания отдавна чака този момент. Американците са верни на привичките си - чужди държави да вършат мръсната работа за техните интереси. Ще сложат в Скопие правителство, което да откаже строителството на газопровода. Още един Бойко Борисов, само че на македонска земя. Как ще се развият събитията, ще видим. Гърция е категорична пред американците, че няма да се откаже от строителството на газопровода. Какви ще са последствията, ще си проличи. Отново западните страни ще останат излъгани, че ще могат да получат руски газ.


Христо ДЖУРОВ, София