nabore.bg

Хората говорят

Лика-прилика: „Винету” събра Бойко с Гойко

Двамата са астрални близнаци – родени са на 13 юни

 

Култовият сръбски актьор Гойко Митич, познат на цяла България с едновремешните индиански филми на ДЕФА, се оказа астрален близнак на бившия български министър председател. Двамата са родени на 13 юни – актьорът преди 73 години, а политикът преди 54.

Между звездата на екрана от миналия век Митич и Борисов има още общо нещо - това са юношеските романи на Карл Май за Винету. В екранизациите по тях акторът изигра ролята на вожда на апачите, а българският експремиер си призна, че „Винету” и днес си остава любимата му книга.

В шоуто на Слави Генерала сподели, че харесвал много и филмите от ГДР за Оцеола, Токайто и Винету – персонажи играни от мъжествения сърбин.

Няколко социални антрополози още преди години отбелязаха, че към името на Бойко Борисов автоматично се прикачи фамилиарното „бате” точно поради сходството му с актьора – наричан от целокупната българска публика „бате Гойко”.

Разбира се, има мнения, че в поведението си Бойко Борисов повече е взел от друг литературен герой – Кръстника дон Корлеоне от едноименния роман на Марио Пузо.

Но за това може да се спори!  

 

Валери БОЯНОВ


Бате Бойко

Бате Бойко

Бате Гойко

Бате Гойко

Любимата книга на експремиера – изданието, което той е чел през 1981 г.

Любимата книга на експремиера – изданието, което той е чел през 1981 г.