nabore.bg

България

Дайте едно рамо: Вестник „България без граници” търси финансова помощ

В сайта Наборе.бг пристигна писмо от главния редактор и издател на спрелия временно вестник „България без граници”, който вече 16 години дава трибуна на честната, независима и патриотична журналистика в името на българските национални интереси. Публикуваме пълния текст на писмото и приканваме читатели ни да помогнат с каквото могат за възраждането на в. „България без граници”:

Скъпи  приятели,

Поради затруднения от финансов и друг характер, редакцията на вестник „България без граници“ е принудена да преустанови издаването му до намиране на необходимото решение. Ние получавахме и продължаваме да получаваме положителни отзиви за обективната информация, за задълбочените анализи и прогнози, които вестникът предоставя на своите

читатели.  Днес чуваме думи като „този прекрасен вестник не бива да умира“, „увеличете тиража, вестникът е много търсен“ и т.н. Нека не забравяме обаче, че има сили в и извън България, които не понасят независимо  и  обективно печатно издание, защитник на българските, а не на партийни и криминално-политически интереси, подчинени на Вашингтон. Богато заплатени са журналисти и медии, които работят за чужди интереси и обработват общественото мнение в тази посока.

Появиха се двама души, които заявиха, че подкрепят линията на вестника и ще осигурят необходимите средства, за да продължи неговото издаване.  Единият, представящ се за заможен бизнесмен, поиска да му пресметна сумата, необходима за увеличаване на тиража.

Трябваше да се срещнем един понеделник, за да обсъдим подробностите. Понеделниците минаха и отминаха, с тях изчезна и „бизнесменът“. Същото се случи и с вторият „дарител“. Нито единият, нито другият не намериха смелост да вдигнат телефона и да ни уведомят, че се отказват от обещанията си. Типично по байганьовски.

Ако все пак се намерят българи, имащи възможност и желание да подкрепят един български вестник, нека се обадят.

Телефоните са: 0899 144 154, 02/989 3832, е-майл: stoyanovandco@abv.bg

 

София, 23.07.2014 г.  

              С уважение: д-р Веселин Стоянов


Д-р Веселин Стоянов, издател и главен редактор на вестник

Д-р Веселин Стоянов, издател и главен редактор на вестник "България без граници"