nabore.bg

Не може да бъде

Три в едно: Вера Кочовска имала силата на Джуна, Ванга и Кашпировски

Известна е слабостта на лечителката към различни вещи

 

Една от най-известните български лечителки – Вера Кочовска притежавала силите на трима от най-големите световни феномени. Според експерти тя имала биополето на Джуна, била силна ясновидка като Ванга и можела да въздейства от разстояние, подобно на Кашпировски.

Никола Попов е един от най-близките до Вера хора. Той си спомня как личният биограф и мениджър на Джуна идвал у нас, за да търси Кочовска. Той е познат като Виктор Легентов и пристигнал в България, за да се запознае с невиждания феномен.

 

Руснакът веднага предожил

 

да се направи една публична среща с българката. Въпреки че мероприятието не било обявено шумно, хората, които дошли са хиляди. Събитието се провежда на паметната дата 10 ноември 1989 г. в Плевен. Пред хората Легентов е категоричен – „Вера може всичко и в себе си има силите на Ванга, Джуна и Кашпировски”.

За да не бъдат думите му напразни, той кара Кочовска да направи демонстрация. Вадят случайна жена от публиката, феноменът казва от какво заболяване страда и й прави сеанс. Жената уверява, че се чувства облекчена. После пред хората излиза и непознат господин. За него Вера казва, че има високо кръвно, назовава дори точните му стойности. Веднага правят измерване с апарат и лечителката се оказва напълно права.

 

Само след няколко минути,

 

през които ръцете й са върху мъжа, кръвното му пада до нормалните стойности.

По-късно Легентов разказва, че в Москва ще се проведе среща на феномени и специалисти. Никола Попов уговаря с кмета на Плевен Вера да бъде командирована там. По това време Попов отива в руската столица, за да представи изложба на рисунки на Илия Бешков и двамата заминават заедно. Гостуват в дома на Легентов. Ръководител на срещата, посветена на паранормалното , бил шефът на Новосибирската академия на науките, акад. Влаил Казначеев. Присъстват и повече от 1200 академици, професори и различни феномени от цял свят. На въпросната среща обаче Джуна не е допусната – според организаторите тя не е достатъчно голям специалист,

 

за да бъде сред световните имена.

 

На място Вера се запознава и с най-големия специалист по паранормални явления в бившия Съветски съюз – академик Спиркин. Още при първия контакт с него тя му казва, че го боли главата и му предлага помощта си. Спиркин потвърждава диагнозата и Вера мигновено ликвидира болката. Доказаният специалист е поразен. Разказва на българите, че познава лично стотици феномени, Далай Лама, той е довел Джуна в Москва, но е впечатлен от нашенката.

Експертът решава да провери още веднъж възможностите на Вера. Разказва, че има вила край Москва. От библиотеката му в нея липсват няколко книги. Трябвало да назове заглавията им и кой ги е взел. Кочовска започва по ред, като обяснява и на коя лавица са били

 

преди да изчезнат.

 

Спиркин е любопитен да види и работата й от разстояние. От дома на Легентов набират майката на момиче във Враца. Вера го лекува от доста време без да го вижда. Сенасът започва. Българите дават слушалката на Спиркин, който слуша думите на майката, която му обяснява какво става в момента с детето й, докато Вера изпраща енергията си. Кочовска започва с магията си – казва, че около детето има електроуред, който пречи на полето, че то е облечено с бяла тениска. По-късно майката обяснява, че момиченцето се наклонява назад без да пада. Спиркин е поразен за пореден път.

 

След инфарктните дни в Русия,

 

българите се връщат у нас и отиват в Плевен. По това време Кочовска още не живее там. Запознават я с тогавашния министър-председател Андрей Луканов. Искат тя да остане в града. Осигуряват й жилище.

Попов си спомня, че Вера имала и своите слабости, които останали скрити за хората. Винаги си харесвала някакви вещи и желаела да станат нейни. С годините се опитвала да превъзмогне това, но така и не успявяла. Когато хората й носели различни вещи за благодарност, тя била истински щастлива, става ясно от думите на Попов.

 

Наборе.бг


Вера Кочовска

Вера Кочовска

Джуна

Джуна

Ванга

Ванга

Кашпировски

Кашпировски

Академик Александър Георгиевич Спиркин

Академик Александър Георгиевич Спиркин