nabore.bg

Докторе, защо?

Великден ни кара да вярваме в чудеса!

Гинко Билобата – едно от тях!

 

Обикновено около големите християнски празници като Великден душите ни се отварят за вярата. А иначе чудесата са навсякъде около нас и се случват непрестанно. Ако само, имаме сетивата да усетим...

На 6 август, 1945 г., над Хирошима е хвърлена атомна бомба. Последствията и вредите от нея за известни за всички. Сред това събитие,  обаче, има един нетолкова познат факт - съществува жив организъм, оцелял почти в епицентъра на експлозията и възстановил се напълно на изцяло изгорената и унищожена площ. Това е дървото Гинко Билоба.

След войната решили да възстановят сградата, но дървото се оказало на мястото на проектирана стълба. Архитектите решили да запазят дървото, като разделят стълбата и обгърнат ствола. Тогавашният император на Япония – Танакан, бил впечатлен от издръжливостта на билката и възложил изследване на качествата й. Оказало се, че въпреки високата радиация в растението не се открили никакви изменения или мутации. По-късно направени изследвания доказали, че Гинко билоба в същия си вид е съществувала на земята преди 270 млн. години. Откритите вкаменелости от това растение показали, че то не се е променило през вековете. Качествата му са същите до днес. Това е и единственият съществуващ и днес вид в отдел Ginkgophyta.

Съчетанието от устойчивост на болести и неподатлива на насекомите дървесина правят гинко много дълголетни. За някои екземпляри се твърди, че са на повече от 2500 години.

Екстрактът от Гинко билоба подобрява кръвообращението. Подходящо средство е при „студени крайници“. Има доказан терапевтичен ефект при тромбофлебит, синдром на Рейно, заболяване на периферните артерии. Комбинацията на Гроздово семе с Гинко билоба действа благотворно върху укрепването на кръвоносните съдове, при загуба на памет, неспособност за концентрация, сърдечни-съдови заболявания, високо кръвно и студени крайници.

Екстракт от Гинко Билоба се съдържа в продукта GinkgoVin. Комбинацията му с Гроздово семе и с неговите антиоксидантни свойства прави действието на продукта комплексно. Доказал качествата си, той е ефективен пазител на младостта и здравето. GinkgoVin е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Повече информация можете да намерите http://botanic.cc/antioksidantite-zabavqt-procesa-na-stareene/.

GinkgoVin се надява да сте имали Весели празници, споделени с любими хора и Ви желае много здраве, светла вяра и цветно, пролетно настроение!

www.botanic.cc