nabore.bg

Докторе, защо?

Активно дълголетие: Вегетарианците са по-издържливи

Ако сте вегетарианец, това ни най-малко няма да ви пречи да бъдете спортист. Непрекъснато расте броят на спортистите от световна класа, които са вегетарианци.

“Вегетарианската храна е превъзходна – и за здравето, и за спорта, и за живота. Тя дава максимално количество енергия и жизненост – на практика тя ме зарежда с всичко, което ми е нужно да се поддържам в най-добрата си физическа форма и да се съревновавам с най-добрите”, казва един от най-добрите професионални колоездачи в света Робърт Милар.

Вегетарианството е начин на хранене, който прогонва умората. Увеличаването на енергията продължава да се нарежда на едно от първите места в списъка на положителните промени, които настъпват при хората, възприели вегетарианството. На всеки трима вегетарианци един съобщава за по-голям прилив на сила и енергия и по-голяма издръжливост, като това са най-често посочваните плюсове на вегетарианството за здравето. Много хора, които усещат прилив на нова енергия, започват да се занимават със спорт и скоро установяват, че зачеркването на месото в менюто им е свързано с по-добри постижения. Спортистите вегетарианци без съмнение са напълно равностойни на останалите спортисти и дори нещо повече - при всички спортове, изискващи продължителна физическа работа, вегетарианците имат преимущество поради начина си на хранене.

 

Наборе.бг