nabore.bg

Вкусно

Вечеря по ямболски

Продукти: 600 г свинско крехко месо, нарязано като за кебап, овкусено със соли и черен пипер, 1 връзка зелен лук, нарязан наситно, 200 г стерилизирани гъби, нарязани на ивички, ½ кафена чаша олио, 2-3 парчета топено сирене, 3-4 с. л. кетчуп, една щипка чубрица, ½ к. ч. бяло вино, ½ к. ч. гореща вода.


Приготвяне: Внимателно разбъркваме всички продукти и изсипваме в йенски съд. Похлупваме и печем на 180 градуса около 30 минути. Когато ястието е готово, махаме капака, настъргваме 100 г кашкавал и запичаме.
За гарнитура – задушен ориз с грах.


За подложка – изпържени филии сух бял хляб-
Сервираме, като подреждаме: филия хляб, върху нея подреждаме от месото, а отстрани гарнитурата с ориза. Поръсваме с магданоз.

 

ВАЖНО! Всеки, който иска да предложи своя специалитет нека ни пише на адрес info@nabore.bg

Ще публикуваме вашата рецепта, а в края на всяка седмица един от вас, след жребий, ще получи награда от сайта.

Чакаме писмата ви! Пишете – не ни жалете!