nabore.bg

Докторе, защо?

Върбовка за здрава простата

Върбовката се използва в традиционната медицина за всякакви неразположения на простатата. Билката добива особена популярност след излизането на книгата на австрийския фитотерапевт Мария Требен „Здраве от аптеката на Господ”. Тя я прилага успешно при всякакви оплаквания, свързани с простатната жлеза и пикочните пътища.

Има много видове Върбовки, но най-силно действащите са Дребноцветната (с предимно хормоно-модулиращо действие) и Теснолистната (притежаваща противовъзпалително и диуретично действие). Редица изследвания доказват, че Върбовката и нейните активни съставки действат на няколко нива върху простатната жлеза.

Eкстрактът от Гроздово семе e растителна субстанция с концентрирано съдържание на олигомерни проантоцианиди. Те са мощни антиоксиданти, които предпазват клетките от разрушителното действие на свободните радикали.

Селенът е минерал, който участва в много от процесите в човешкия организъм. Той подсилва имунитета, участва в синтеза на тестостерон и играе важна роля в контрола на метаболизма на тироидния хормон, чиято дисфункция при мъжете често е свързвана с андропаузата. Най-добре усвоимата за организма форма на минерала е L-селенометионин.

Теснолистната и Дребноцветната Върбовка, Гроздовото семе и Органичен Селенът (L-селенометионин форма) в ПростаРен (ProstaRen) действат благоприятно върху различни симптоми, свързани с неразположенията на простатата, възпрепятстват нарастването ѝ, възпират растежа на епителните клетки, притежават противовъзпалителни и антибактериални свойства.