nabore.bg

Хората говорят

Кариери: Валя Ахчиева била кранистка, Ани Салич – библиотекарка

Талантът е дар от Бога. Това е валидно и за българските шоу личности. Оказва се, че най-популярните хора в България изобщо не са учили за това, с което се занимават. Може дори да се каже, че малцина са онези, които въобще са залягали над дебелите книги.

Тони Димитрова преди да се превърне в една от най-продаваните поп певици, си изкарвала прехраната като машинописка. „Щраках по клавишите в общината по 8 часа на ден.

 

Правех и кафета на кмета.

 

Бяха хубави години. наложи ми се да напусна, защото не успявах да съчетая двете дейности. Колегите ме окуражиха – казаха ми да гледам напред”, споделя с усмивка Тони Димитрова.

Нашият човек в една от предишните „евровизии” Миро пък е работил като сервитьор в заведение.

Една от малкото висшистки сред фолк звездите е Ивана. Най-актуалната за последните няколко години певица има диплома за икономист от Свищовската стопанска академия. Тя дори е работила по специалността си, водейки счетоводството на редица фирми. Всъщност това е нещо като семеен бизнес, тъй като майка й е най-добрата счетоводителка в Айтос от доста време насам.

 

Култов пример за несъответствието

 

между образование и занимание е Лили Иванова. Естрадната прима е завършила техникум за медицински сестри, но е работила по специалността си само по време на задължителния за дипломирането стаж. Известно време Лили е била и професионална гимнастичка. Тя е участвала в окръжни състезания.

Подобна е картинката и извън музикалните среди. Тв водещият Драго Драганов, който напоследък също пропя, е завършил Софийския университет със специалност Предучилищна педагогика. Той е карал стаж в детска градина и твърди, че това е една чудесна професия. „Бих останал, ако заплащането беше достойно”, казва днес Драганов.

Телевизионерката Мира Добрева, макар да стана известна като водеща на новините по Канал 1, има диплома по туризъм. Тя говори английски, гръцки, руски и италиански и е започнала професионалната си кариера

 

като преводач в Пампорово.

 

Родената в Златоград красавица е искала да работи като екскурзовод, макар реализацията й да е друга. Тя все пак твърди, че не се чувства „вързана” за БНТ. Мира с удоволствие би работила в радио или пък в списание.

„Само в телевизията бих могла да се отдам на любимите си човешки истории, за които в телевизията няма достатъчно време”, убедена е новинарката.

Водещата в Нова телевизия на новините Ани Салич се е дипломирала в Института по библиотечно дело в София,

 

като експерт по научна информация.

 

Работила е и като секретарка, и като преводачка, продавала е лекарства, но нищо не й е доставяло такова удоволствие, както работата в телевизия.

Разследващата журналистка Валя Ахчиева пък има тапия за кранистка, която получава при завършването на Техникум по автотранспорт.

 

Наборе.бг


Ани Салич се дипломирала в Института по библиотечно дело

Ани Салич се дипломирала в Института по библиотечно дело

Правоспособна кранистка  е Валя Ахчиева от БНТ

Правоспособна кранистка е Валя Ахчиева от БНТ

Миро разнасял сервитьорската табла по кръчмите

Миро разнасял сервитьорската табла по кръчмите

Драго можело да има успешна кариера в детската градина

Драго можело да има успешна кариера в детската градина

Тони Димитрова правела кафета и тракала на пишещата машина

Тони Димитрова правела кафета и тракала на пишещата машина

Мира Добрева била екскурзовод на англичани по курортите

Мира Добрева била екскурзовод на англичани по курортите