nabore.bg

България

Вълнения в БСП: „Запорожци” от Русенско пишат писмо до „султана” Сергей

Цяла година чакаме ти и Мая Манолова да дойдете при нас – все едно не съществуваме, пишат социалистите до лидера си

 

В сайта www.nabore.bg се получи писмо от 11 основни партийни организации на БСП от Русенско, които провеждат общо събрание в подкрепа на партията в предстоящите евроизбори. Социалистите от Канцелово, Каран, Върбовка, Стрица, Широково, Могилино, Баниска, Чилнов, Бъзовец, Батишница и Две могили се обръщат към председателя на партията, като изтъкват че Станишев „вече втора година е заложник на корпоративните, партийни и други интереси”. В писмото се казва, че  „Димитър Дъбов ни забранява да правим събрание”. Социалистите в тези партийни организации се жалват от незаинтересованост от „Позитано” 20 към тях: „Цяла година чакаме вие, Мая Манолова, членове на Изпълнителното бюро да  бъдете сред нас, да поговорим – все едно не съществуваме, няма ви”. Предлагаме пълният текст на посланието на социалистите от Русенско, което много прилича на историческото „Запорожци пишат писмо до султана”, естествено с доста по-цивилизован език:

Другарю Станишев, Сергей!

Използваме  полузабравена форма на тесните социалисти за обръщение между другари.

В писмо до главния редактор на в. „Дума” и днес - до теб - твърдо заявяваме, че ще те подкрепяме както в  евроизборите, така и като лидер на нашата партия.

Писмото е откровение, писмото е израз на дълбочинност на мисълта, искреност на анализа.

Затова избрахме тази форма, за да те предупредим, че депутатът Добрин Данев и неговата любимка Татяна Василева, вече втора година те правят заложник на корпоративните си партийни и други интереси.

153 човека от 11 основни организации не са само цифра от партийните отчети. Ние сме личности с партийна биография, много преди гореспоменатото лице и неговата партньорка да знаят що е то социализъм, що е то лява идея, що е то да отстояваш позиции.

Димитър Дъбов ни забранява това събрание.

Как тогава ще спечелим евроизбори със забрани за партиен диалог?

Цяла година чакаме Вие, Мая Манолова, членове на Изпълнителното бюро да  бъдете сред нас, да поговорим – все едно не съществуваме, няма Ви.

Що за партиен стил на връзка с низовите организации?

Поне веднъж и Вие ,колективно признайте, че сгрешихте като се предоверихте на депутата Данев.

Сергей , навремето в Две могили са били  Георги Кирков, Тодор Луканов, Найден Киров, Александър Атанасов. Вслушвали са се и са уважавали местните тесни социалисти, защото за тях забрани над инакомислещите е нямало, а е имало диалог, спор, размяна на принципни позиции и чак тогава раздели.

Ние не искаме да бъдем извън партията.

Напротив.

Ако ти се вслушаш в нашата болка, бъди уверен земята ще изорем, но максимално гласове за твоята евролиста ще съберем.

Повтаряме за твоята, лично внесена за регистрация от теб евролиста, ще работим.

Защото ти си нашия лидер, ти си носител на европейските социалистически ценности.

Избери формата за контакт с нас.

Процесите тук са необратими.

Един след друг, сега депутати ви дънят от глупост и невежество.

Такъв е и нашия случай, заради Добрин Данев.

Вярваме в теб, Сергей, повярвай ни и ти.

Две могили не е забутано село, Две могили преди да бъде град е имало първата и единствена селска оперета и селски камерен симфоничен оркестър.

Тук през шейсетте години на м.в. е имал концерт световноизвестният британски композитор и комунист Алън Буш, влязъл в летописа на българската култура с ораториална творба, посветена на майор Томпсън.

Впрочем колцина от Вас се заинтересуваха от летописа и традициите на нашата партийна организация и нашия град във времето?

Винаги  зад теб Сергей!

Обърни ни внимание.

Не ставай заложник на интересите на депутата Добрин Данев”.

 

От Инициативния комитет: Петър Колев Петров, Катя Енчева Борисова, Димитър Петров Димитров, Росен Петров Куртев, Радко Тодоров Радков, Антония Йорданова Бодурова, Мария Христова Михалкова

 

24.01.2014 г., град Две могили 


А беше време, когато Станишев и Калфин бяха рамо до рамо

А беше време, когато Станишев и Калфин бяха рамо до рамо