nabore.bg

Тежката дума

В Украйна: Кой е истинският агресор?

Агресия, инвазия, война, операция – все думи, които днес се употребяват за събитията в Украйна. Продажната и подчинена, корумпирана, компрадорска, родна  журналистика определя като агресор, естествено, Русия. А дали е така...?

          Ако се върнем в годините ще видим кой е агресорът в Южна Америка, във Виетнам, в  Близкия изток и Северна Африка, в Афганистан...Няма точка на света, където да не е стъпил американският ботуш, покрит с кръв и с пепеляка на словоблудствато за борба за демократизиране на света.

Така наречените бежанци показаха своето агресивно поведение и нагласи и в сърцето на Стара Европа, което не е случайна изява, то е продължение на една планирана отдавна, преднамерена,  точно изчислена американска стратегия.

След като години наред обучаваха украйнските наемници-марионетки, след като ги въоръжаваха и им внушиха, че Бандера е герой, а фашизмът е тяхното бъдеще, сега американските „демократи” и техните верни съюзници по света ни убеждават,че  Украйна е жертва на руска агресия!!!    

          А нима не е агресия „риформата” в нашата образователна система, която упорито и много успешно „произвежда” малокултурни, езиково бедни, незнаещи историята и рода си ученици, студенти, учители и специалисти в разните технически и духовни направления в обществения живот, които отдавна са и начело на държавата?!

          Не е ли агресия активната и упорита  промяна на поведението, на унижаване и унищожавана на традиционните православни обществени и семейни, родови и културни ценности. Това,ясно, е под диктовка отвън, което пак се прикрива под фалшивия воал на някакви глобални процеси, за свобода на избора и словото. То каква свобода, като вече го няма словото??? Тази агресия е по-страшна от всички други, защото тя е стратегически заложена и определя бъдещето на народа на България и много от народите по света.

          Днес Русия води тежка битка със съвременния фашизъм в името на хуманизма, православието, за защита на истинските християнски ценности, защита на суверенитета и реалните човешки права.

          Русия иска и ще успее да промени хода на тая чудовищна психологическа, вербална и марионетна агресия пълна с лъжа, с употреба на биолигични и много други забранени от международното право оръжия. Но! Защо трябва да минат години, в които подкрепата на американската „демокрация” ще взима все повече и повече жертви, докато осъзнаем, че  сме на страната на реалния агресор-колонизатор?!

          Сегашната  продажна нашенска, папагалска  журналистика е истинското оръжие, с което САЩ успешно трещят, за да защитят „ценностите” на съвременния фашизъм, човеконенавист и алчност!

          Историята и животът ще дадат своята истинска оценка за събитията днес. Горко ни, защото живеем в „интересни времена”, както казва китайската мъдрост.

          

Страхил ГОРАНОВ